Loading...
 Start Page

Μεσαιωνική Φυλακή Hasselt

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Οι παλαιές φυλακές στο Hasselt, Βέλγιο

Μελλοντικοί δικηγόροι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής?  Από την ακαδημαϊκή χρονιά του 2013-14, είναι καθημερινή πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Hasselt, στο Βέλγιο. Η νέα Νομική Σχολή, στεγάζεται σε μια παλαιά φυλακή του 19ου αιώνα. Πλήρως ανακαινισμένο, το ιστορικό αυτό κρατητήριο, μεταμοφρώθηκε σε μια όαση φωτός και χώρου σε ένα ευρύχωρο κτίριο.

Η παλαιά φυλακή, είχε χτισθεί σε σχήμα αστεριού που είχε μερικές ομοιότητες με αυτό που ονομάζεται στα Λατινικά "panopticon", το οποίο είναι στην ουσία ένα αμφιθεατρικό κτίριο όπου όλες οι δραστηριότητες μπορούν να ελεγθούν από ένα κεντρικό σημείο. Από τον κεντρικό πύργο ελέγχου διάφοροι διάδρομοι ξεκινούν, συμπεριλαμβανομένων και μικρών σκοτεινών κελιών. Ένα διαφορετικό πέρασμα, οδηγεί σε μια εντυπωσιακή πύλη εισόδου Martelarenlaan. Ευτυχώς τίποτα σήμερα δεν θυμίζει την φρικτή ατμόσφαιρα της φυλακής του παρελθόντος. Αρχιτέκτονες έχουν μετατρέψει το κτίριο αυτό με τα μεγάλα ανοίγματα, φυσικά υλικά, και αυθεντικά χρώματα.  Ο χρωματισμός έγινε από την JC Bis, Genk. Με μία ομάδα 25 ατόμων, η εταιρία έχει ικανό δυναμικό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός τέτοιου δημόσιου έργου. Η νέα Νομική Σχολή, άνοιξε στο ξεκίνημα της νέας ακαδημαικής χρονιάς.

Η αίσθηση του χώρου, ενιχύεται με την χρήση έντονων χρωμάτων, και συνδυασμούς με διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας.  Οι τοίχοι χρωματίσθηκαν με Trimetal Rollacryl Superlatex, ενώ όλες οι ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες χρωματίσθηκαν με την σατινέ πολυουρεθανική ριπολίνη νερού Trimetal Permacryl PU Satin.
 
© Copyright 2011 - 2019 Χρώματα | Μιχόπουλος | από το 1957