Loading...
 Start Page

Προϊόντα

Χρώμα Κιμωλίας


Πως να Φτιάξετε Χρώμα Κιμωλίας Chalk Paint με Ριπολίνη

Χρώμα Κιμωλίας

Ξαναζωντανέψτε παλαιά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμεντα με χρώμα κιμωλίας σε ματ φινίρισμα σε απεριόριστες απορχώσεις που μπορείτε να αναμίξετε σύντομα μόνος σας. Θα βρείτε διακοσμητικές ιδέες για το πως να χρησιμοποιήσετε το χρώμα κιμωλίας για διακόσμηση επίπλων και να εφαρμόσετε με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας ?

Το χρώμα κιμωλίας είναι ένα πλαστικό χρώμα στο οποίο έχει προστεθεί λεπτόκοκκη σκόνη — συχνά γύψος καλλιτεχνίας (Plaster of Paris). Αφού το χρώμα στεγνώσει, οι κόκκοι δημιουργούν ένα ματ φινίρισμα. Οι πινελιές και οι ατέλειες γίνονται μέρος της τελικής εμφάνισης, το οποίο το κάνει να συγχωρεί εύκολα στην εφαρμογή. Το φινίρισμα μπορεί να τριφτεί σε διάφορα σημεία για να δημιουργήσει εμφάνιση παλαίωσης, ή να περαστεί με κερί για πιο σατινέ φινίρισμα σε σχέση με το απλό χρώμα.

Δείτε το βίντεο με το πως το χρώμα κιμωλίας μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως μια παλαιά συρταριέρα, ή πιο κάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιδέες για το πως να χρησιμοποιήσετε το χρώμα κιμωλίας στο σπίτι σας και συμβουλές για το πως να το εφαρμόσετε. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το δικό σας χρώμα κιμωλίας με την εύκολη συνταγή μας για χρώμα κιμωλίας που μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Βάφουμε το πρώτο χέρι


Πως να εφαρμόσετε το χρώμα κιμωλίας

Περάστε το πρώτο χέρι

Δοκιμάστε πρώτα να βάψετε δοκιμαστικά σε ένα ταμπλά πριν ξεκινήστε στην πραγματική επιφάνεια. Εάν θέλετε να κάνετε τεχνική "πατίνας" με δύο χρώμα, εφαρμόστε πιο παχύ το πρώτο χέρι σε σχέση με το τελικό. Δουλέψτε το χρώμα κιμωλίας γρήγορα - το χρώμα κιμωλίας στεγνώνει γρήγορα - και αφαιρέστε αμέσως τυχόν σωματίδια στο υγρό χρώμα.

Τρίβουμε το δεύτερο χέρι μέχρι να βγει το πρώτο


Δώστε Φινίρισμα Παλαίωσης

Βουτήξτε το πινέλο στο δεύτερο χρώμα και επαλείψτε το σε ενα χαρτί ή σε ένα πανί έως ότου το πινέλο είναι σχεδόν στεγνό. Ελαφρά περάστε με το μισοάδειο πινέλο στις περιοχές που θέλετε να δώσετε το παλαιωμένο αποτέλεσμα. Αφού το χρώμα στεγνώσει, τρίψτε ελαφρά το τελικο χρώμα με γυαλόχαρτο, ή σφουγγαράκι τριβής, σύρμα μπρίλο ή scotch brite νοικοκυράς, για να τονίσετε το παλαιομένο αποτέλεσμα. Τελειώστε τα αντικείμενα με κερί πάστας.

Τραπεζακι Καφέ με Distressed-finish


Ιδέες για εφαρμογές με χρώματα κιμωλίας

 Εμφάνιση Διχρωμίας σε Στρώσεις (Πατίνα)

Δώστε σε ένα χρησιμοποιημένο τραπέζι του καφέ καινούργια ζωή, χρησιμοποιόντας χρώμα κιμωλίας με δύο επώνυμες αποχρώσεις -- LaFonda Ortiz Gold (#3004-5A) σαν το βασικό χρώμα και City Chic (#CI 51) σαν το τελικό χρώμα. Δώστε την δεύτερη απόχρωση στα πόδια, στις καμπύλες και στις άκρες για να δώσετε μια εμφάνιση πατίνας ιδανική για το στύλ αυτό. Αναμίξτε 5 κουταλιές της σούπας γύψο καλλιτεχνίας (plaster of Paris) με 5 κουταλιές νερό και μισή κούπα του τσαγιού χρώμα.

Συρταριέρα


Χρώματα με αντίθεση

Για να βάψουμε αυτή την συρταριέρια, χρησιμοποιήσαμε χρώμα κιμωλίας στην απόχρωση City Chic για να δώσουμε στο έπιπλο την πρώτη στρώση. Αφού στεγνώσουν τα μπροστινά συρτάρια, προσθέσαμε ένα δεύτερο χέρι χρώμα κιμωλίας στην απόχρωση Light Avocado (#CI 47) όπως φαίνεται -- χρησιμοποιόντας μια ελαφριές πινελιές έτσι ώστε να φαίνεται το πρώτο χρώμα του υποστρώματος. Ανάμιξη 1/3-κούπας γύψου καλλιτεχνίας (plaster of Paris) με 1/3-κούπας νερό και 1 κούπα πλαστικό χρώμα.

Καθρέφτες με Χρώμα Κιμωλίας


Ανακαίνιση Καθρέπτη

Αναμίξτε μικρές ποσότητες από χρώμα κιμωλίας σε χρωματιστές αποχρώσεις για να διακομήστε καθρέφτες όπως αυτός που φαίνεται στην φωτογραφία. Οι συνδυασμοί περιλαμβάνουν τις αποχρώσεις Light Avocado, City Chic, και Bermuda Sand (#7002-10). Αναμίξτε 5 κουταλιές της σούπας γύψο καλλιτεχνίας (plaster of Paris) με 5 κουταλιές της σούπας νερό και 1/2-κούπα πλαστικό χρώμα.

Βαμένο Εντοιχισμένο Ράφι


Χρώμα Μέσα και 'Εξω

Χρωματίστε το εσωτερικό του καλαθιού μια πιο ανοιχτή απόχρωση (Retro Green, #CI 28) σε σχέση με το εξωτερικό -- Grandma’s Cherry Pie (#CI 106) κάτω από το Light Avocado (#CI 47) -- για να προσθέστε προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο. Το καπάκι του κουτιού και η βάση στον πάτο του κομοδίνου, είναι χρωματισμένα με την απόχρωση Skyscape (#4007-10A). Αναμίξτε 5 κουταλιές της σούπας γύψο καλλιτεχνίας (plaster of Paris) με 5 κουταλιές της σούπας νερό, και 1/2-κούπα πλαστικό χρώμα και για τα δύο χρώματα.

Βαμένη Καρέκλα και Κομοδίνο


Ψάθινο Μπαμπού Έπιπλο

Ένα παλιό και ξεχασμένο έπιπλο μπαμπού μπορεί να ξαναζωντανέψει με ένα χρώμα κιμωλίας. Καθαρίστε τα κομμάτια με μια συρματόβουρτα πρίν το βάψιμο. Για την καρέκλα, το τραπεζάκι και τα πόδια του τραπεζιού, θα βάλουμε το Light Avocado. Το σώμα του τραπεζιού χρωματίζεται με το City Chic. Αναμίξτε 1/3-κούπας γύψου καλλιτεχίας (plaster of Paris) και 1/3-κούπας νεροό με 1 κούπα χρώματος για το σώμα του έπιπολου, και 5 κουταλιές σούπας γύψου καλλιτεχίας (plaster of Paris) με 5 κουταλιές σούπας νερό με 1/2-κούπα χρώματος για την επιφάνεα του τραπεζιού και τα πόδια.

Ανάμιξη Νερού στο Χρώμα Κιμωλίας


Συνταγή για να φτάξτε μόνοι σας Χρώματα Κιμωλίας (Chalk-Finish Paint)

Αυτή η συνταγή χρώματος κιμωλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παλαίωση, και να χρωματισθεί στην απόχρωση που θα επιλέξεται. Η προσθήκη γύψου καλλιτεχνίας σε οποιαδήποτε χρώμα θα το "ανοίξει" ελαφρώς σε σχέση με αυτό που θα δείτε στο χρωματολόγιο. Φτιάξτε το δικό σας χρώμα κιμωλίας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω συστατικά και την ακόλουθη συνταγή:

  • Ενα πλαστικό δοχείο
  • Πλαστικό χρώμα πχ. Neopal, Vitex Classic, Plast Cryl ή παρόμοιο
  • Γύψο (Plaster of Paris)
  • Ένα ξυλάκι για ανακάτεμα
  • Πλαστικές μεζούρες (μην τις ξαναχρησιμοποιήσετε για τρόφιμα)
  • Νερό (δροσερό, όχι ζεστό)
  • Κερί σε πάστα, ή βερνίκι νερού κατά προτίμηση ματ
Αναμιγνύουμε 1/3 κούπας γύψο (plaster of Paris) και 1/3 κούπας με δροσερό νερό; ανακατέψτε έως ότου το μίγμα είναι εντελώς ομοιογενές. Αναμίξτε τώρα το μίγμα με 1 κούπα πλαστικό χρώμα και ανακατέψτε καλά. Έχετε φτιάξει αρκετό χρώμα κιμωλίας για ένα χέρι σε μια συρταριέρα με έξι συρτάρια. Το χρώμα κιμωλίας δεν φυλάσεται και δεν ξαναχρησιμοποιήται. Εάν έχετε να φτιάξτε κάτι μικρότερο, αναμίξτε μικρότερες αναλογικά ποσότητες από γύψο, νερό και πλαστικό χρώμα στις ίδιες αναλογίες.
Χρώμα Κιμωλίας - Chalk Paint
Το χρώμα κιμωλίας Chalk Paint είναι διακοσμητικό χρώμα νερού που δημιουργεί ματ φινίρισμα και πλήθος διακοσμητικών εφέ, διχρωμίες, στυλ vintage, shabby chic....
T-Wax Προστατευτικό Κερί με Φυσικό Κερί Μέλισσας
Το T-WAX είναι προστατευτικό και καθαριστικό διαφανές κερί ξύλινων επιφανειών. Η ειδική του σύνθεση με μίγμα φυσικών κεριών και προ- σθήκη σιλικόνης, χαρίζει στα...
 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957