Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Χρώματα | Προβλήματα & Λύσεις

 

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

Για να βρείτε την σωστή λύση στο πρόβλημά σας, θα πρέπει πρώτα να βρείτε την αιτία που το δημιουργεί

ΜΟΥΧΛΑ

H μούχλα είναι μύκητες που αναπτύσονται σε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά χρωματισμένες επιφάνειες όπως τοίχοι από μπάνια, δώματα και άλλες περιοχές με υψηλή υγρασία, ελλειπή αερισμό και ελλειπή θερμομόνωση. Εάν δεν γίνει επιδιόρθωση, ή μούχλα θα εξαπλωθεί και θα καταστρέψει όλη την επιφάνεια. Χωρίς αλλαγή των συνθηκών, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε εντελώς την ανάπτυξη της μούχλας, αλλά μπορείτε με καταλλήλα μέτρα να την θέσετε υπό έλενγχο εάν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

 

ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αδυναμία του χρώματος που έχει στεγνώσει να κρύψει και καλύψει την επιφάνεια στην οποία έχει εφαρμοσθεί.

 

ΚΙΤΡΙΝΙΛΕΣ & ΛΕΚΕΔΕΣ

Δημιουργεία από υποκίτρινους λεκέδες σε παλαιά χρώματα, πιο εμφανείς σε λευκές αποχρώσεις ή σε διαυγή βερνίκια.

 

ΖΑΡΕΣ

Σκληρή και ζαρωμένη επιφάνεια στο τελικό χρώμα συμβαίνει όταν το τελικό χρώμα στεγνώσει προτού το προηγούμενο χέρι.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ Η ΔΑΚΡΥΣMA ΣΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Εμφανή τρεξίματα και δακρύσματα του χρώματος, αμέσως μετά την εφαρμογή, που δημιουργούν ανομοιομορφίες στο τελικό χρώμα.

 

ΚΙΜΩΛΙΑΣΗ - ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΑ

Ο σχηματισμός και απομάκρυνση ψιλής, λευκής σκόνης στην επιφάνεια του χρώματος λόγω της γήρανσης

 

ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ

Το σήκωμα του χρώματος που προηγούμενου στρώματος που εμφανίζεται σαν φουσκάλες στό χρώμα,  και συνήθως προέρχονται από υγρασία, θερμότητα ή συνδυασμό τους

 

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΩΓΜΕΣ

Επιφανειακά σκασίματα τα οποία αρχικά δεν φτάνουν στην αρχική επιφάνεια

 

ΣΗΚΩΜΑ ΣΥΓΚΟΛΗΣΗ

Η συγκόληση γίνεται όταν δυο φρεσκοβαμμένες επιφάνειες ακουμπούν μεταξύ τους, συνήθως σε πόρτες ή παράθυρα με αποτέλεσμα να αφήσει στάμπα η μία επιφάνεια στην άλλη ή να "σηκώσει" η μία το χρώμα της άλλης.

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΥΑΛΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ

Εμφάνιση γυαλάδας σε σατινέ ή ματ χρώματα που παρουσιάζεται μετά από εκτεταμένο η επαναλαμβανόμενο τρίψιμο σε χώρους με συχνή χρήση. Παρουσιάζεται πιο έντονα σε σκούρες αποχρώσεις.

 

ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ

Ξεφλούδισμα του χρώματος το οποίο οδηγεί σταδιακά στην απομάκρυνση του χρώματος. Αρχικά εμφανίζεται ως τριχοειδείς ρωγμές και σκασίματα και ξεφλόυδισμα εάν δεν γίνει επιδιόρθωση.

 

ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ ΞΥΛΟΥ

Συμβαίνει όταν υγρά ξύλα διαστέλονται και συστέλονται από την διαφορά υγρασίας και θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα το χρώμα να χαλαρώσει, να σπάσει και στην συνέχεια να αποκοληθεί.

 

ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΚΟΝΗΣ

Επικάθηση και συσσώρευση σκόνης, καυσαερίων ή άλλων ρύπων στην επιφάνεια του χρώματος. Μπορεί να φαίνεται και σαν μούχλα.

 

ΑΛΑΤΑ - ΑΣΠΡΙΛΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΚΟΝΗΣ Ή ΧΙΟΝΙΟΥ

Λευκά άλατα, τα οποία εμφανίζενται σε εμφανή μπετά, τούβλα, τσιμεντοκονία, τοίχους και γενικά τσιμεντοειδείς επιφάνειες που είναι εκτεθειμένες στην υγρασία.

 

ΘΑΜΠΩΜΑ - ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΑ

Πρόωρο ή/και υπερβολικό ξεθώριασμα του χρώματος, συνήθως σε τοίχους που είναι εκτεθειμένοι σε παρατεταμένη ηλιοφάνεια. Το θάμπωμα μπορεί να είνα επίσης και εξαιτίας της κιμωλίασης.

 

ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΗΓΜΑΤΩΣΕΙΣ

Βαθειά ακανόνιστα σκασίματα που μοιάζουν με ξεραμένη λάσπη που έχει σκάσει. Εμφανίζεται όταν το χρώμα εφαρμόζεται σε πορώδη επιφάνεια πολύ παχύ χωρίς την κανονική αραίωση.

 

ΑΣΥΜΒΑΤΟTHΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Το χρώμα ξεκολάει λόγω έλλειψης ικανοποιητικής πρόσφυσης, συνήθως όταν υδατοδιαλυτά χρώματα εφαρμοσθούν σε επιφάνεια που έχει περασθεί με πολλά στρώματα παλαιάς λαδομπογίας.

 

ΞΕΦΔΟΥΔΙΣΜΑ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Το χρώμα έχει χάσει την πρόσφυσή του πάνω σε γαλβανισμένη επιφάνεια.

 

ΚΟΡΝΙΖΩΜΑ

Ανομοιόμορφη επιφάνεια που εμφανίζεται όταν κόβονται πρώτα οι γωνίες με πινέλο, και μετά ο τοίχος περαστεί με ρολό. Οι επιφάνειες περασμένες με πινέλο γενικά εμφανίζονται πιο σκούρες και η επιφάνεια μοιάζει με "κορνίζα" . Επίσης επιφάνειες περασμένες με πιστόλι μπορεί να εμφανιστούν πιο σκούρες από επιφάνειες περασμένες με ρολό ή πινέλο.

 

ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΚΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Λόγω της υψηλής αλκαλικότητας του τσιμέντου, επιφάνειες από φρέσκο μπετό η τσιμεντοκονία προκαλούν αλλοίωση στην απόχρωση και γενική φθορά στο χρώμα.

 

ΚΑΚΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ -ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΡΟΛΟ Ή ΠΙΝΕΛΟ

Αδυναμία του χρώματος να στεγνώσει σε λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να φαίνονται πινελιές ή αποτυπώματα του ρολού αφού το χρώμα στεγνώσει.

 

ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΥΑΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Φθορά του χρώματος με αποτέλεσμα την πρόωρη ή/και παραταιταμένη μείωση της αρχικής γυαλάδας του χρώματος.

 

ΑΝΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΥΑΛΑΔΑ

Ανομοιομορφία στην τελική γυαλάδα, τοπικό πάνιασμα, ή γυάλισμα σε σχέση με την υπόλοιπη επιφάνεια.

 

ΕΥΚΟΛΟ ΛΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Απορρόφηση λεκέδων από το χρώμα.

 

ΕΚΠΛΥΣΗ ΔΙΑΒΡΕΚΤΩΝ

Το φιλτράρισμα διαβρεκτών εμφανίζoνται σαν καφετιές κηλίδες, μερικές φορές με γυαλάδα, στην επιφάνεια πλαστικών χρωμάτων. Οι διαβρέκτες είναι βασικά συστατικά στην κατασκευή του χρώματος. Εξατμίζονται, δεν αποτελούν μέρος του τελικού χρώματος, και η παρουσία του δεν επηρεάζουν το χρώμα με κανένα τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις το φιλτράρισμα συμβαίναι σταδιακά, και ξεπλένεται φυσιολικά με την γήρανση πριν μερικές φορές γίνει αντιληπτό.

 

ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑΝΙΝΗ

Κίτρινες και καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του χρώματος. Η ταννίνη είναι ουσία που υπάρχει φυσικά σε πολλά ξύλα, όπως ο κέδρος και το μαόνι και μπορεί να περάσει μέσα από το χρώμα και να δημιουργείσει εμφανείς καφε-κίτρινους λεκέδες. Οι λεκέδες αυτοί είναι πιο εμφανείς σε λευκό χρώμα αλλά και ανοιχτές αποχρώσεις χρωμάτων.

 

ΠΕΤΣΙΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΓΡΥΛΙΕΣ

Πλαστικές γρύλιες που έχουν παραμορφοθεί μετά την εφαρμογή αποχρώσεων πιο σκούρων από την αρχική εργοστασιακή βαφή.

 


 

ΕΚΠΛΥΣΗ ΚΕΡΙΟΥ - ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ MDF Ή HARDBOARD

Eλαφρός αποχρωματισμός ή εμφάνιση σταγωνιδίων σε επιφάνεια συνθετικού ξύλου. Το κερί προέρχεται από πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την αντοχή του συνθετικού ξύλου στην υγρασία.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΣΑΛΙΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

 

ΔΙΑΦΟΡΑ Ή ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

 

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ Ή ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

 

Η ΒΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ, ΚΟΛΛΑΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ

 

Η ΒΑΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΨΗ ΦΛΟΥΔΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΜΑΖΙ (ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ)

 


Παρακαλώ σημειώστε ότι οι παραπάνω προτάσεις σας προσφέρονται ως συμβουλές. Αδυνατούμαι να εγγυηθούμε ή να είμαστε υπεύθυνοι για τα τελικά αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από την εφαρμογή αυτών των προιόντων. Μέρος από τις παραπάνω οδηγίες αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο www.paintquality.com

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, σας παρακαλούμε ρωτήστε κάποιον από τους ειδικευμένους πωλητές μάς.

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957