Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Επισκευή Ρωγμών & Διαρροών σε Πισίνες και Δεξαμενές

Επισκευή ρωγμών πισίνας με "ράψιμο" με εκτονούμενα αγκύρια και λαπάτσες

Μήπως πρέπει να γεμίζεται την πισίνα σας σε καθημερική βάση? Μήπως έχει ρωγμές και υπάρχει διαρροή νερού ? Πώς να την επισκευάσετε μόνιμα? Το "ράψιμο" του ρηγματωμένου τοιχίου είναι σχετικά γρήγορο, και είναι αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να επισκευάσετε τις ρωγμές στην πισίνα σας μιά για πάντα.


Η τεχνική του "ραψίματος" του σκυροδέματος γίνεται με ανοξείδωτες λαπάτσες (μεταλλικά κομμάτια) τα οποία είναι σχεδιασμένα και κατασκεασμένα να μην λιγίζουν. Η σύσφυξη γίνεται σφίγγοντας τα ανοξείδωτα εκτονούμενα αγκύρια και εφαρμόζοντας πίεση κατά μήκος της ρωγμής με τις μεταλλικές λαπάτσες. Το μήκος της λαπάτσας θα πρέπει να αντιστοιχεί με το διάστημα μεταξύ των γειτονικών ραφών, δένοντας την ρωγμή με ασφάλεια με το υγιές σκυρόδεμα εκατέρωθεν της ρωγμής.  Αφού πρώτα γίνει γέμισμα των οπών με εποξειδική ρητίνη/πάστα, γίνεται το σφύξιμο στα εκτονούμενα αγκύρια με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμπαγές, χωρίς όμως να προκαλέσει επιπλέον ρωγμές, η να επεκτείνει τις υπάρχουσες ρωγμές σε άλλα μέρη του σκυροδέματος. Όταν τα ράματα σφίγγονται, τα φορτία μεταφέρονται σε υγιείς περιοχές του οπλισμένου σκυροδέματος. Η στατική αυτή επισκευή του ραψίματος της ρωγμής με αγκύρια και λαπάτσες, έχει αποδειχθεί άριστη λύση για επισκεύη σημαντικών ρωγμών σε πισίνες και δεξαμενές.

Συχνά μηχανικοί και εργολάβοι συχνά τοποθετούν συνθετήρια σε σχήμα "U" εκατέρωθεν της ρωγμής, και σε αρκετές περιπτώσεις η μέθοδος δεν ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα η ρωγμή να ξαναεμφανισθεί. Παρόλο που επισκευές γίνονται επίσης με ένεση εποξειδικών ρητινών, σε περίπτωση μεγάλων ρωγμών που προκαλούνται από καθίζηση ή άλλες αιτίες, χρειάζεται σταθεροποίηση με στατική επισκευή, διαφορετικά η ρωγμή θα ξαναεμφανισθεί ή θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Οι δομικές επισκευές επαναφέρουν τις εφελκυστικές αντοχές κατά μήκος της ρωγμής. Για σημαντικές ρωγμές, σκοπός είναι η επαρκής σταθεροποίηση κατά μήκος της ρωγμής ώστε να αποτραπεί η μελλοντική μετακίνηση του τοιχείου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο (2610) 422-536 για περισσότερες λεπτομέρειες.


Τοποθέτηση Αγκυρίων Ραφών Ρωγμής σε Πισίνες και Δεξαμενές

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957