Loading...
 Start Page

Trimetal

Συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με την Trimetal, ίσως το πιο αξιόπιστο και πρωτοπορειακό brand name της Akzo Nobel (No 1 ομίλου χρωμάτων παγκοσμίως) με ιστορία 110 χρόνων αποκλειστικά στον τομέα των αρχιτεκτονικών χρωμάτων. 

H Trimetal είναι πλέον από τις κορυφαίες Ευρωπαικές εταιρίες της AkzoNobel Decorative Paints - προσφέρει στον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή μια πλήρη, ανταγωνιστική και ενημερωμένη γκάμα προιόντων μαζί με άριστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη.

Ο σκοπός της TRIMETAL είναι να παρέχει πλήρη επαγγελματική υποστήριξη στον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή - παρέχοντας το προίοντα την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη βοηθώντας τους ελαιοχρωματιστές να κάνουν την δουλεία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι οι επαγγελματίες πίσω από τους επαγγελματίες.

Ιδρύθηκε στο Βέλγιο το 1904, η Trimetal είνα τώρα μέρος της AkzoNobel, του μεγαλύτερου ομίλου χρωμάτων και επιχρισμάτων σε όλο τον κόσμο. Τα διεθνή της δίκτυα με την εξειδικευμένη γνώση των αναγκών των τοπικών αγορών της επιτρέπει να δημιουργήσει τις σωστές λύσεις σε κάθε μία από τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Δείτε εδώ αναλυτικά το site της εταιρίας.

Δείτε εδώ τις υπηρεσίες της εταιρίας ITI TRIMETAL για επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές.

To 2014 η Trimetal γιόρτασε τα 110 χρόνια !

Trimetal paints

Πως ξεκίνησαν όλα

Η γέννηση της Trimetal πηγαίνει πίσω στην βιομηχανική επανάσταση στην Ευρώπη. Επειδή τα χρώματα είχαν για αιώνες διατηρήσει την παραδοσιακό χαρακτήρα, η βιομηχανοποίηση της εποχής δημιούργησε και την Trimetal.

Το 1870, ο Βέλγος μηχανικός Maastrichtse Zinkwit Maatschappij (MZM ) παράγει οξείδιο του ψευδαργύρου σε ένα μικρό εργοστάσιο, στο Limburg της Ολλανδίας. Γύρω στο 1900, μια νέα χρωστική κάνει την εμφάνισή της στην αγορά: το λιθοπόνιο. Η M.Z.M. αποφασίζει να παράγει το προιόν όχι μόνο σε μορφή σκόνης αλλά και σε πάστα, δίνοντας την δυνατότητα της παρασκευής των επιχρισμάτων επί τόπου του έργου. Σε αυτή την φιλοσοφία βασίζεται και η πρώτη γενία των εργοστασίων της  MZM που δημιουργούνται την εποχή εκείνη.

Επέκταση από την Ολλανδία στο Βέλγιο

Η κατασκευή του βελγικού εργοστασίου ξεκινά το 1904, κάτω από την ηγεσία της εταιρίας CPS από την οποία προήλθε η Trimetal. Η Trimetal έγινε η φίρμα της "λευκής πάστας". Ο συνδυασμός αυτός έγινε με την χρήση τριών μετάλλων : ψευδάργυρου (τσίγκου), μολύβδου, και βαρίου.

Στις 26 Ιουλίου 1913, η εταιρία μετονομάζεται Stella. Το εργοστάσιο της Stella, στεγάζεται στο Machelen, το 1914 και λειτουργεί για πιλοτικές δοκιμές και έρευνα για την παραγωγή των προιόντων της ΜΖΜ. Την εποχή μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, μια γκάμα από χρώματα, σφραγιστικά, και χρωστικές ξεκινά να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.

Μετά του βομβαρδισμούς το 1940, το εργοστάσιο ξαναχτίζεται και οι δραστηριότητες ξεκινούν πάλι. Η Stella εγκαταλείπει τις λευκές χρωστικές πάστες, για να ασχοληθεί με την παραγωγή χρωμάτων και βερνικίων έτοιμα με χρήση διαλυτικού.

Η νέα εποχή των υδατοδιαλυτών χρωμάτων: latex.

To 1953, η Stella ξεκινά μια νέα εποχή με σημαντική ανανέωση σε επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο. Είναι από τα πρώτα εργοστάσια που προσφέρουν χρώματα σε υδατική διασπορά, που λέγονται Latex. Σύντομα το Stelatex έγινε το πιο διαδεδομένο χρώμα τοίχων. Η νέα αυτή υδατοδιαλυτή τεχνολογία ήταν τόσο επιτυχημένη που σύντομα οι παραδοσιακοί τρόποι χρωματισμού εξωτερικών τοίχων εγκαταλήφθηκαν αμέσως. Στη ίδια λογική, οι ταπετσαρίες σε εσωτερικούς χώρους περνάνε σε δεύτερη μοίρα στο φόντο.

Από Stella σε Trimetal

Το 1963 η εταιρία μετονομάζεται σε Trimetal για να μην διακινδυνέψει την παραγωγή και πώληση των προιόντων στην Γαλλία όπου μια άλλη εταιρία που έχει κατωχειρώσει την επωνυμία Stella. Την ίδια περίπου εποχή, η Trimetal γίνεται μέρος των Nobel Industries. Το 1994, το Group γίνεται μέλος του ομίλου της Akzo Nobel, όπου παραμένει μέχρι σήμερα μέλος.


Ένας αιώνας Trimetal

To 2004, η Trimetal έγινε 100 χρονών, και απόδειξε ότι είναι δυνατόν το κοντέρ να γράψει εκατό, και να συνεχιστεί η δυναμική παρουσία.

Τα τελευτέα χρόνια έχει δοθεί έμφαση στην βελτιστοποίηση της γκάμας, και στο να είναι σε στενή επαφή με τον επαγγελματία. Η επαφή αυτή δίνει την δυνατότητα στην TRIMETAL να γνωρίζει όλες τις σύχρονες ανάγκες και να παρέχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη γκάμα προιόντων και λύσεων για κάθε περίπτωση.

Νέα στην Trimetal από το 2010: Magna. Η νέα συλλογή με χρώματα υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν το Magnaprim (ιδανικό για αστάρια) Magnacryl (ακρυλικά τοίχων) και Magnatex (πλαστικά τοίχων).

Το 2012 η Trimetal λανσάρησε ένα καινούργιο site, με νέα δυναμική και στυλ.

Το 2013 άνοιξε τα Trimetal Paint Centers και παρέχει σε επαγγελματίες και εμπόρους τεχνική υποστήριξη, πλήρη γκάμα προιόντων, την τελευτέα τεχνολογία στην ανάμιξη αποχρώσεων, τεχνικές και τεχνογνωσία.

Το 2014, η Trimetal γιορτάζει 110 χρόνια συνεχούς παρουσίας!

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957