Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Καθάρισμα Βαμμένων Τοίχων

Οι εσωτερικοί χώροι λερώνονται εύκολα με πολλούς τρόπους: δαχτυλιές γύρω από πόμολα και διακόπτες; πιτσιλιές στην κουζίνα και στο λουτρό; σημάδια από μολύβια, μαρκαδόρους σε χωλ και διαδρόμους; ή καπνιές που συγκεντρώνονται επάνω από λάμπες, σόμπες, σώματα καλοριφέρ, κουζίνες και άλλες πηγές θέρμανσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

·  Το πλύσιμο της σκόνης από τους τοίχους, όχι μόνο βελτιώνει την συνολική εμφάνιση, αλλά ελλατώνει την πιθανότητα να επικολλήσει μόνιμα η σκόνη μέσα στο φιλμ του χρώματος

·  Ελέγξτε τις επιφάνειες για σκόνη περιοδικά, και υποθέσετε ότι θα εμφανισθεί γύρω από την εστία της κουζίνας (αιωρούμενα σταγονίδια τηγανόλαδου) και σε επιφάνειες όπου ακουμπιούνται καθημερινά

ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΥΑΛΑΔΑΣ

·  Ως γενικός κανόνας, τα σατινέ και γυαλιστερά χρώματα αντέχουν περισσότερο στο πλύσιμο από τα ματ χρώματα.

·  Ένας άλλος καλός κανόνας είναι ότι τα χρώματα καλύτερης ποιότητας πλένοται και καθαρίζονται πιό εύκολα―και αντέχουν περισσότερο.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ

·  Όταν πλένετε τοίχους ή καθαρίζετε λεκέδες, κάνετε μόνο το ελάχιστο καθάρισμα, εφαρμόζοντας την ελάχιστη πίεση που απαιτείτε, αποφεύγοντας έτσι να διαβρώσετε το χρώμα και δημιουργήσετε τοπικές κοιλίδες με γυαλάδα.

·  Πάντα χρησιμοποιήστε το πιο ήπιο καθαριστικό, όπως ένα διάλυμα με μαλακό σαπούνι, που θα αφαιρέσει τις σκόνες και τους λεκέδες.

·  Πάντοτε χρησιμοποιήστε βρεγμένο σφουγγάρι για να μην δημιουργηθούν γρατσουνιές.

ΞΕΠΛΥΜΑ

·  Πάντοτε ξεπλύνετε με αρκετό ζεστό νερό. Αυτό είναι σημαντικό βήμα γιατί το διάλυμα με το απορριπαντικό θα μαζέψει εύκολα σκόνες.  

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ

·  Δεν είναι πάντα δυνατόν να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά μερικούς λεκέδες (πχ. υπολείμματα από μαρκαδόρους). Αυτοί και μερικοί άλλοι λεκέδες υπάρχει ενδεχόμενο να διαπεράσουν το χρώμα όταν βαφτούν.

·  Εάν υπάρχει υπόνεια ότι μπορεί να υπάρξουν υπολείμματα λεκέ, πριν ξαναβάψετε περάστε ένα χέρι καλυπτικό αστάρι, όπως για παράδειγμα το MONOX της Χρωτεχ.

·  Εάν το καθάρισμα ή το τρίψιμο από την καθημερινή χρήση έχει αφήσει γυαλάδες, το αστάρι θα δώσει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΙΧΟΥ

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

·  Καλύψτε το πάτωμα με κάποιο πανί ή εφημερίδες

·  Αποφύγετε τα ναύλον―μπορεί να είναι επικύνδυνο εάν βραχεί, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση

·  Φορέστε νάυλον γάντια και γυαλιά για την προστασία σας

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

·  Για λιπαρούς λεκκέδες, φτιάξτε ένα διάλυμα με:

o    3 λίτρα ζεστό νερό

o    1―2 καπάκια απορριπαντικό πιάτων

ΓΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ

·  Χρησιμοποιήστε 2 μεγάλα μαλακά σφουγγάρια και 2 γουβάδες. Έναν για το πλύσιμο και έναν για το ξέβγαλμα.

·  Για τα ψηλά σημεία και για να μην χρησιμοποιήσετε σκάλα, χρησιμοποιήστε επίπεδη παρκετέζα με κοντάρι

ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΞΕΒΓΑΛΜΑ

·  Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω, για να αποφύγετε τρεξίματα από το καθαριστικό διάλυμα στις λερωμένως επιφάνειες.

·  Πάντοτε τρίβετε με απαλές κινήσεις για να μην προκαλέσετε φθορά στον τοίχο.

·  Δουλέψτε κομμάτι κομμάτι, πλένοντας και ξεπλένοντας την επιφάνεια προτού προχωρήσετε στο επόμενο κομμάτι. Αφού τελειώσετε μια μεγάλη επιφάνεια σκουπίστε την περίσσιεια υγρασίας με ένα μαλακό βαμβακερό πανί ή πετσέτα.

·  Ανάλογα με την χρήση, αλλάξτε το νερό για το ξέπλυμα σε κάθε τοίχο και το καθαριστικό διάλυμα σε κάθε δωμάτιο.

·  Σκουπίστε τις σταγόνες και τα σταξίματα αμέσως.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΛΕΚΕΔΩΝ

ΚΡΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ

·  Για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό καθαριστικό όπως Yacht Super Cleaner, ή εφάμιλο.

·  Για πιο ήπιους λεκέδες, δοκιμάστε ένα υγρό σφουγγάρι με υγρό απορριπαντικού πιάτων.

·  Εάν ο λεκές είναι επίμονος, δοκιμάστε σε ένα υγρό σφουγγάρι να προσθέσετε λίγη σόδα μαγειρικής (όξινο ανθρακικό νάτριο) και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

·  Ψεκάστε την περιοχή με λιπαντικό σπρέυ (τύπου WD-40) και σκουπίστε με μαλακό πανί.

·  Για να καθαρίσετε υπολείμματα λιπαντικών, βουτίξτε σε ένα διάλυμα από λίγο απορριπαντικό πιάτων σε ένα ποτήρι νερό. Στίψτε το σφουγγάρι και τρίψτε απαλά σε κυκλικές κινήσεις. Κατόπιν ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε με καθαρό πανί. 

ΛΑΔΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

·  Προσθέσετε ένα φλυτζάνι του καφέ υγρό καθαριστικό τζαμιών με αμμωνία και ένα φλυτζάνι υγρού απορριπαντικού πιάτων σε 3 λίτρα νερό.

ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ, ΜΟΛΥΒΙΕΣ, ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΣΤΥΛΟΥΣ, ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΜΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

·  Για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό καθαριστικό όπως Graffiti Remover, Yacht Super Cleaner, ή εφάμιλο.

·  Για πιο ήπιους λεκέδες, δοκιμάστε ένα υγρό σφουγγάρι με υγρό απορριπαντικού πιάτων.

·  Εάν ο λεκές είναι αρκετά επίμονος, δοκιμάστε σε ένα υγρό πανί να προσθέσετε λίγη σόδα μαγειρικής (όξινο ανθρακικό νάτριο) και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

·  Μπορείτε να δοκιμάσετε οδοντόπαστα (όχι τύπου gel) σε ένα υγρό πανί με το οποίο θα καθαρίσετε τους λεκέδες.

·  Για γρατσουνιές και μολυβιές δοκιμάστε λευκή γόμα ζωγραφικής για μολύβι.

·  Για αποτυπώματα από στυλό, ψεκάστε με σπρέυ μαλλιών και καθαρίστε αμέσως, ή αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι και μισό κουτάλι της σούπας αλάτι. Καθαρίστε με βρεγμένο πανί.

·  Για λαδιές και λεκέδες γύρω από πόμολα και διακόπτες χρησιμοποιήστε οικιακά καθαριστικά γενικής χρήσης σε σπρέυ και καθαρίστε με μαλακό πανί.

PERMANENT MARKER ― ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ

·  Αυτοί οι λεκέδες είναι δύσκολοι να απομακρυνθούν πλήρως. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό καθαριστικό όπως το Graffiti Remover .

·  Δοκιμάστε απαλό τρίψιμο με οδοντόκρεμα (όχι τύπου gel).

·  Δοκιμάστε WD-40 για μπογιές κραγιόν, ή σπρεύ μαλλιών για στυλό ballpoint.

ΤΣΙΧΛΕΣ

·  Τοποθετήστε ένα παγάκι σε σακούλα τροφίμων και τρίψτε ώστε να σκληρίνει. Ξύστε τα υπολείμματα με μία σπάτουλα ή μαχαίρι όχι κοφτερό και κατόπιν καθαρίστε με ισχυρό καθαριστικό.

ΚΕΡΙ

·  Λιώστε το κερί με ζεστό αέρα από σεσουάρ, και καθαρίστε τα υπολείμματα με μαλακό πανί. Οι λαδιές που απομένουν ενδέχετε να απομακρυνθεί με αραιό διάλυμα ξυδιού.

ΜΟΥΧΛΑ

·  Έχετε υπόψη σας ότι η μούχλα αναπτύσετε κυρίως σε υγρές ή νωτισμένες επιφάνειες που αερίζονται ανεπαρκώς, όπως λουτρά, κουζίνες, υπόγεια, δώματα, χώροι πλυντηρίων, κτλ.

·  Η μούχλα είναι ζωντανός οργανισμός, και όταν εμφανισθεί πρέπει να γίνει απολύμανση και απομάκρυνση―ποτέ μην βάψετε πάνω στην μούχλα.

·  Η μούχλα αρκετές φορές μοιάζει με άλλους λεκέδες όπως από καπνιά, κτλ. Για να βεβαιωθείτε, μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο στην επιφάνεια βάζοντας επάνω μερικές σταγόνες οικιακού λευκαντικού (χλωρίνης). Εάν η επιφάνεια είναι μουχλιασμένη θα ασπρίσει σε μερικά μόλις λεπτά. Εάν το χρώμα δεν μεταβληθεί είναι απλώς λεκές ή καπνιά.

·  Ψεκάστε με ειδικό απολυμαντικό διάλυμα όπως Premier Mould Killer, ή εφάμιλο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα χλωρίνης σε νερό σε αναλογία 1:3 (χλωρίνη:νερό).

·  Αφήνετε το διάλυμα να παραμείνει για 20 λεπτά για αποτελεσματική απολύμανση και κατόπιν ξεπλένετε την επιφάνεια με καθαρό νερό.

·  Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτήτε το φυλλάδιο μας για την “Μούχλα και Μήκυτες”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

·Στο κατάστημά μας θα βρείτε τα καθαριστικά προιόντα Premier Mould Killer, Graffiti Remover, Yacht Super Cleaner, WD-40 και αρκετά ακόμα.  

·Οι συμβουλές αυτές για καθαρισμό των τοίχων σας σας παρέχονται ως βοηθητικές.

·Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ή να είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα που ενδέχετε να έχετε ακολουθόντας τις οδηγίες αυτές.

·Πριν εφαρμόσετε τις μεθόδους αυτές, κάνετε πρώτα μία δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια που δεν φαίνετε.

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957