Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Χρωμάτισμα Ξύλου

Οι ξύλινες επιφάνειες παρότι είναι από τις πιό συχνά χρωματισμένες επιφάνειες, μπορεί να δυσκολέψουν ακόμα και τους πιο έμπειρους ελαιοχρωματιστές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

ΜΟΥΧΛΑ - ΜΥΚΗΤΕΣ

Η μούχλα είναι μύκητες που αναπτύσονται σε πολλές εξωτερικά χρωματισμένες επιφάνειες, σε εσωτερικές επιφάνειες λουτρών και άλλες επιφάνειες είτε εξωτερικές ή εσωτερικές με προβλήματα εξαερισμού και υψηλή υγρασία. Συμβουλευθείτε το φυλλάδιο μας για την μούχλα για λεπτομερείς οδηγίες στο πως να αντιμετωπίσετε την μούχλα και τους μύκητες.

ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ

Συμβαίνει με την διαστολή και συστολή των ξύλων με τις οποίες το χρώμα χαλαρώνει, σπάει και αρχίζει να ξεφλουδίζει και να πέφτει.

Βασικές αιτίες τους ξεφλουδίσματος: Η υγρασία ή νερό που μπορεί να μπει μέσα στο ξύλο από μικρορωγμές, σκασίματα σε ενώσεις, ή διαρροές. Μη κατάλληλη προετοιμασία και ο χρωματισμός ξύλου που δεν έχει στεγνώσει πλήρως μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα.

Λύσεις: Επιθεωρήσετε τις εξωτερικές επιφάνειες και επιδιορθώστε τυχόν πηγές υγρασίας. Αφαιρέστε όλα τα χαλαρά χρώματα με μία ξύστρα ή βούρτσα, μέχρι να βγει η αρχική επιφάνεια του ξύλου εάν είναι αναγκαίο. Γυαλοχαρτάρετε την επιφάνεια για να δώσετε ένα τέλειο φινίρισμα, αφαιρέστε την σκόνη και εφαρμόστε ένα χέρι αστάρι υψηλής ποίότητας. Τελειώστε με μια ακρυλική ριπολίνη νερού στην απόχρωση της επιλογής σας.

ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑΝΙΝΗ

Είναι λεκέδες στην επιφάνεια του ξύλου σε καφετιές απόχρωσεις. Η τανίνη είναι φυσική ουσία που υπάρχει σε μαλακά ξύλα και μπορούν να διαχυθούν μέσα από την επιφάνεια του χρώματος και να εμφανισθούν στην επιφάνεια.

Βασικές αιτίες του λεκιάσματος τανίνης: Υπερβολική υγρασία, ξύλινες επιφάνειες που δεν έχουν ασταρωθεί πριν το τελικό χρωμάτισμα, ή η χρήση υποστρώματος το οποίο δεν έχει αντοχές στην διάχυση τανίνης.

 Λύσεις: Αφού επιδιορθώστε τυχόν πηγές υγρασίας, αφαιρέστε τους λεκέδες με διάλυμα οξαλικού οξέος. Ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό και αφήστε την να στεγνώσει πλήρως πριν κάνετε οποιοδήποτε αστάρωμα. Ξαναβάψτε την επιφάνεια με ένα χρώμα υψηλής ποιότητας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το λέκιασμα από τανίνη είναι επιφανειακό πρόβλημα και όχι ελάττωμα του χρώματος. Οι τανίνες επιβραδύνουν το στέγνωμα των υποστρωμάτων διαλύτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται τρεις με πέντε ημέρες για να στεγνώσει το υπόστρωμα και να περάσετε το τελικό χρώμα. χρώμα. πρέπει να Αο η καφετιές Συμβαίνει με την σα στο ξύλο από μικρορωγμές, σκασίματα σε ενώσεις, ή διαρροές. Μη κατάλληλη προετοιμασία και ο χρωματισμός ξύλου που διαστέλονται και συστέλονται, Η μούχλα είναι μύκητες που αναπτύσονται σε πολλές εξωτερικά χρωματισμένες επιφάνειες, σε εσωτερικές επιφάνειες λουτρών και άλλες επιφάνειες

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας:

“       Μάσκα σκόνης για να προστατεύσετε τους πνεύμονές σας από τα μικροσωματίδια της σκόνης κατά το τρίψιμο

“       Προστατευτικά γυαλιά για να προστατεύσεται τα μάτια σας

“       Γάντια για την προστασία των χεριών σας από τα χημικά καθαρισμού και τους διαλύτες

“       Γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε την γυαλάδα απο παλιές γυαλιστερές επιφάνειες και να λειανετε άγρια σημεία και τυχόν ανωμαλίες

“       Συρματόβουρτα ή ξύστρα για να αφαιρέσετε παλιά χαλαρά χρώματα που έχουν σκάσει ή φουσκώσει

“       Στοκαδόρο και σπάτουλα για το γέμισμα μικρών τρυπών και ρωγμών στους τοίχους ή στα ξύλα

“       Αρμόστοκο- σφραγιστικά και πιστόλι για να επισκευάσετε χαλασμένους αρμούς γύρω απο πόρτες και παράθυρα

“       Στόκο σπάτουλας ή οικοδομών για ψιλοστοκάρισμα και επισκευή της τελικής επιφάνειας. Για λίγο μεγαλύτερα γεμίσματα χρησιμοποιήστε αφρόστοκο.

“       Χαρτοταινίες και ναύλον για να προστατευσούμε τα έπιπλα από σκόνη και χρώματα καθώς και στο "κόψιμο" στις πόρτες και τα παράθυρα

“       Χαρτί οντουλέ για την προστασία του δαπέδου από χρώματα. Παλιά χαρτόνια ή εφημερίδες μπορούν να σας χρησιμέψουν επίσης.

“       Γωνιακό πινέλο και πινέλο τοίχων για τις γωνίες και τα κοψίματα γύρω από τα παράθυρα, και τις πόρτες.

“       Σκάφη και ρολό για να βάψετε τις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες

“       Κοντάρι προέκτασεως για τα βάψετε τα δύσκολα ψηλά σημεία και να τελειώσετε την εργασία σας πιο γρήγορα. Για παλαιότερα  ψηλοτάβανα δωμάτια ίσως χρειαστήτε σκάλα, ή καβαλέτο.

“       Σκάλα ή/και καβαλέτο για να φθάσετε άνετα τα υψηλότερα σημεία της εξωτερικής επιφάνειας

“       Διαλυτικό - όπου επιτρέπεται, για να καθαρίσετε χρώματα και εργαλεία χρώματων διαλύτη (λαδομπογιές).

“       Παλιά υφάσματα ή κουρέλια καθαρισμού για καθάρισμο εάν τυχόν χυθεί χρώμα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Η προετοιμασία είναι πάρα πολύ σημαντική για να έχετε σωστά αποτελέσματα.

ΒΗΜΑ  #1

Κάνετε μια επιθεώρηση στις εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού σας. Αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα που δεν θα βαφτούν. Κοιτάξτε για μικρορωγμές, σκασίματα, μούχλες, σαράκι ή άλλες ατέλειες. Χρησιμοποιήστε ένα περιστροφικό τριβείο για να αφαιρέστε σκασμένα και ξεφλουδισμένα χρώματα. Μην χρησιμοποιήστε γωνιακό τροχό γιατί μπορεί να κάψετε το ξύλο. Σε εσωτερικούς χώρους αφαιρέστε οτιδήποτε μπορείτε (κάδρα, έπιπλα, κτλ) και προστατέψτε τα υπόλοιπα με νάυλον ψιλό ή πανί. Ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος επαρκώς κατά το βάψιμο.

ΒΗΜΑ  #2

Επιδιορθώστε μικροατέλειες, τρύπες, ανοίγματα, όπου χρειάζεται. Παρόλο που το χρώμα θα γεμίσει μικρές τριχοειδείς ρωγμές (στο πάχος της πιστωτικής κάρτας ή μικρότερο) οι μεγαλύτερες χρειάζονται γέμισμα. Γεμίστε με σφραγιστικό στόκο γύρω από πόρτες παράθυρα και άλλες στοιχεία που είναι κορνιζαρισμένα.

ΒΗΜΑ  #3

Καθαρίστε σκόνες, μουτζούρες, μούχλες, χαλαρά χρώματα και οτιδήποτε άλλους λεκέδες. Ο σκοπός είναι να καθαρίσουμε την ξύλινη επιφάνεια όσο γίνεται καλύτερα χωρίς να πληγώσουμε το ξύλο. Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέστε παλιούς στόκους είναι με ξύστρα ή πιεστικό νερού. Αφήστε αρκετό χρόνο για να στεγνώσει.

ΒΗΜΑ  #4

Εφαρμόστε το κατάλληλο αστάρι. Το χρώμα μπορεί να μην κάνει καλή πρόσφυση πάνω στο γυμνό ξύλο. Πιο σημαντικό χρώματα με μεγάλη γυαλάδα μπορεί να μην αποκτήσουν την τελική γυαλάδα χωρίς υπόστρωμα. Εφαρμόστε ένα καλής ποιότητας υπόστρωμα  με πινέλο ή ρολό και αφήστε να στεγνώσει πλήρως.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ

Permacryl Multiprimer (TRIMETAL) - Ακρυλικό υδατοδιαλυτό αστάρι πολλαπλών χρήσεων για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες

  • Ασταρώνει όλες τις ξύλινες επιφάνειες και όχι μόνο
  • Παρέχει εξαιρετική πρόσφηση
  • Στεγνώνει γρήγορα και ξαναβάφετε την ίδια μέρα

ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Permacryl Satin (TRIMETAL) - Ριπολίνη Σατινέ για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες

  • Για ξύλινες επιφάνειες, τοίχους και ταβάνια
  • Με βάση ακρυλικές ρητίνες
  • Δεν κιτρινίζει
  • Δεν σπάει και δεν ξεφλουδίξει

ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Trisatin (TRIMETAL) - Ριπολίνη Σατινέ για εσωτερικές επιφάνειες

  • Για ξύλινες αλλά και μεταλλικές επιφάνειες
  • Έχει εξαιρετικό άπλωμα και τέλειο σμάλτο
  • Με βάση αλκυδικές ρητίνες

ΧΡΩΤΙΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

ΒΗΜΑ  #1

Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα είναι καλά ανακατεμένο πριν αρχίσετε το βάψιμο. Βάλτε το χρώμα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο και ανακατέψτε πλήρως μέχρι τόσο ή απόχρωση όσο και η υφή είναι ομοιόμορφη.

ΒΗΜΑ  #2

Εφαρμόστε δύο χέρια ένα υψηλής ποιότητας τελικό χρώμα με πινέλο ή ρολό.

ΒΗΜΑ  #3

Όταν βάφετε μέσα ή έξω, βάψτε πρώτα τα ταβάνια, μετά τους τοίχους και τελευτέα τις πόρτες. Αφήστε το χρώμα 48 ώρες να στεγνώσει πριν οποιαδήποτε χρήση.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Για υδατοδιαλυτά χρώματα όπως οι βελατούρες και ριπολίνες νερού καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα. Καθαρίστε επί τόπου προτού στεγνώσουν με ένα βρεγμένο πανάκι. Για σταξίματα που έχουν ήδη στεγνώσει καθαρίστε με ένα πανάκι και καυτό νερό. Καθαρίστε τα ρολά και πινέλα με νερό και σαπούνι.

Για χρώματα διαλύτη όπως οι βελατούρες και ριπολίνες διαλύτη καθαρίστε με white spirit όσο το χρώμα είναι νωπό. Τα χρώματα διαλύτη είναι πιο αργοστέγνωτα από τα χρώματα νερού και το πλήρες στέγνωμα ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσπαθήστε να αγοράσετε ποσότητα χρώματος όχι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεστε, έστι ώστε να σας περισσέψει όσο το δυνατόν λιγότερο χρώμα όταν τελειώστε την δουλειά. Φυλάξτε μικρές ποσότητες χρώματος για μπαλώματα στο μέλλον. Μπορείτε να πετάξετε στα σκουπίδια κουτιά χρώματος με ξεραμένο χρώμα.

Ποτέ μην αδειάζετε χρώματα ή διαλύτες στον υπόνομο με τα όμβρια, ή την αποχέτευση. Όσον αφορά τα όμβρια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσετε μόλυνση και φυσική καταστροφή στα επιφανειακά νερά και την θάλασσα, όσον αφορά την αποχέτευση υπάρχει περίπτωση να διαταράξετε την λειτουργεία του βιολογικού καθαρισμού.

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Πανεπιστημίου 306, Πάτρα 26443
Τηλ.: (2610) 422-536
www.paints-mihopoulos.gr

  

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957