Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Αστάρια Υποστρώματα Χρωμάτων

Το να διαλέξετε το σωστό υπόστρωμα για την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε εξαρτάται κυρίως από το είδος της επιφάνειας αλλά και την κατάσταση στην οποίά βρίσκεται. Ακολουθόντας τις οδηγίες σε αυτό το φυλλάδιο, και χρησιμοποιόντας υποστρώματα υψηλής ποιότητας, μπορείτε να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα επαγγελματικού επιπέδου, καλαίσθητο, που θα αντέξει στον χρόνο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

Το υπόστρωμα βοηθάει την καλύτερη πρόσφυση του τελικού χρώματος στην επιφάνεια, και προσφέρει ένα ομοιόμορφο και ποιοτικό τελείωμα που αντέχει περισσότερο στον χρόνο. Το υπόστρωμα είναι το πρώτο χέρι από το σύστημα βαφής που θα εφαρμοσθεί στην επιφάνεια, και θα πρέπει να εφαρμοσθεί προτού η επιφάνεια χρωματιστεί για πρώτη φορά. Επίσης όταν βάφετε μια επιφάνεια που έχει περαστεί με διαβρωτικό και είναι ταλαιπωρημένη ή έχει τριφτεί τόσο ώστε να έχει εκτεθεί η αρχική επιφάνεια.

ΤΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ:

 • Γεμίσετε και σφραγίσετε τις πορώδεις επιφάνειες, όπως το γυμνό ξύλο, ή ο σοβάς.
 • Ετοιμάσετε μια επίπεδη και λεία επιφάνεια για το τελικό χρώμα, ειδικά για τα βερνικοχρώματα.
 • Καλύψετε την επιφάνεια έτσι ώστε το τελικό χρώμα να καλύπτει καλύτερα.
 • Σφραγίσετε ξύλα που λεκάζουν όπως ο κέδρος ή το κοκκινόξυλο (μαόνι)
 • Σχηματισθεί δεσμός με γυαλιστερές, ολισθηρές και δύσκολες να χρωματισθούν επιφάνειες δημιουργόντας μία επιφάνεια πάνω στην οποία το τελικό χρώμα θα πιάσει αποτελεσματικά.

 

Σε γενικές γραμμές, εάν ξαναχρωματίζεται μια επιφάνεια που είναι σε καλή κατάσταση το υπόστρωμα μπορεί να είναι περιτό, καθώς η ήδη υπάρχουσα επιφάνεια λειτουργεί η ίδια ως υπόστρωμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ

Permacryl Multiprimer® από την Trimetal - Υπόστρωμα βασισμένο σε 100 % ακρυλικές ρητίνες σε υδατική διασπορά, με πολύ γρήγορο στέγνωμα και τέλεια προσκόληση σε διάφορα υποστρώματα όπως σοβάς, τσιμέντο, τούβλα, σκυρόδεμα, αλλά και σωλήνες PVC, κεραμικά, γαλβανισμένο χάλυβα, ψευδάργυρο, αλουμίνιο, γυαλί, κτλ.

Acrylan Unco® από την VITEX - 100 % Ακρυλικό ημιδιάφανο, σιλικονούχο μικρονιζέ αστάρι νερού, ειδικά σχεδιασμένο για ισχυρή πρόσφυση και διείσδυση σε αδύναμες επιφάνειες, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής κοκκομετρίας του (0,05 μm).

Monox® από την Χρωτέχ - Καλυπτικό υπόστρωμα διαλύτη με βάση ακρυλικές ρητίνες στυρενίου. Χρησιμοποιείται σαν υπόστρωμα πλαστικών χρωμάτων σε τοίχους και ταβάνια. Χάρη στην ειδική του σύνθεση, μονώνει άριστα παλιές, υδροχρωματισμένες (με κόλλα ή ασβέστη) και ταυτόχρονα απομονώνει και καλύπτει πλήρως τις ρυπαρές ουσίες (καπνοί, καυσαέρια, μούχλες) που παρουσιάζονται σε λερωμένους τοίχους.

Αστάρι Γυψοσανίδων® από την VITEX - Ακρυλικό αστάρι νερού εσωτερικής χρήσης, με άριστη γεμιστική ικανότητα για επιφάνειες από σοβά, μπετόν, σπατουλαρισμένες, κ.α. Με μεγάλη γεμιστική ικανότητα, εξομοιώνει την απορροφητικότητα μεταξύ του χαρτιού της γυψοσανίδας, του υλικού αρμολόγισης, και των υπολοίπων προς βαφή επιφανειών. Επιπροσθέτως, καλύπτει πλήρως τυχόν ανομοιομορφίες του χαρτιού της γυψοσανίδας.

Gridox® από την Χρωτέχ - Αντισκωριακό αστάρι για προστασία μεταλλικών επιφανειών. Παρουσιάζει εξαιρετική πρόσφυση και προσφέρει άριστη αντισκωριακή προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιέχει πιγμέντα φωσφορικού ψευδαργύρου και έτσι είναι μή τοξικό, χωρίς να υστερεί σε αντοχές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Το υπόστρωμα βοηθάει την καλύτερη πρόσφυση του τελικού χρώματος στην επιφάνεια, και προσφέρει ένα ομοιόμορφο και ποιοτικό τελείωμα που αντέχει περισσότερο στον χρόνο. Το υπόστρωμα είναι το πρώτο χέρι από το σύστημα

ΒΗΜΑ  # 1

Προετοιμάστε το δωμάτιο. Αφαιρέστε ελαφριά έπιπλα, κάδρα, κτλ. Και προστατέψτε αυτά που δεν μετακοινούνται με ναύλον ψιλό. Τοποθετήστε χαρτί περιμετρικά των τοίχων που θα βάψετε για να προστατέψετε το δάπεδο ή τη μοκέτα/ταπέτο από σταγόνες ή πιστιλιές χρώματος. Ανοίξτε τα παράθυρα για επαρκή εξαερισμό.

ΒΗΜΑ  # 2

Ιδανικά, καθαρίστε τις επιφάνειες που είναι ήδη βαμένες και θέλετε να φρεσκάρετε και αφαιρέστε σκόνες, αράχνες, λίπη, λάδια, μούχλες και άλλους ρύπους. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει.

ΒΗΜΑ  # 3

Ξύστε και τρίψτε επιφάνειες που έχουν σκάσει η έχουν φουσκάλες. Γεμίστε ανοίγματα, αρμούς και ρωγμές με το κατάλληλο γεμιστικό. Με χαρτοταινία και ναύλον προστατέψτε τις επιφάνειες που δεν θα βαφτούν.

ΒΗΜΑ  # 4

Επιθεωρήστε τους τοίχους για μικροατέλειες. Γεμίστε μικρές τρύπες η σπασίματα με αφρόστοκο, και τριχοειδείς ρωγμές με αρμόστοκο. Αφού αφαιρέσετε τη περίσεια υλικού, χρησιμοποιήστε στόκο σπάτουλας και τρίψτε για να έχετε επιφάνεια λεία και χωρίς ατέλειες. Σε γυαλιστερές επιφάνειες τρίψτε ελαφρά για καλύτερη πρόσφυση.

ΒΗΜΑ  # 5

Εφαρμόστε το κατάλληλο υπόστρωμα. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ένα από τα προτεινόμενα υποστρώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, η συμβουλευτήτε κάποιον από του έμπειρους πωλητές μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
 • Περάστε το υπόστρωμα αμέσως μετά την προετοιμασία της επιφάνειας
 • Αφήστε αρκετό χρόνο για στέγνωμα μεταξύ του υποστρώματος και του τελικού στρώματος (τουλάχιστον τον ελάχιστο χρόνο που αναγράφετε στην ετικέτα)
 • Ετοιμάσετε μια επίπεδη και λεία επιφάνεια για το τελικό χρώμα, ειδικά για τα βερνικοχρώματα.
 • Καλύψετε την επιφάνεια έτσι ώστε το τελικό χρώμα να καλύπτει καλύτερα.
 • Σφραγίσετε ξύλα που λεκάζουν όπως ο κέδρος ή το κοκκινόξυλο (μαόνι)

Σχηματισθεί Το υπόστρωμα βοηθάει την καλύτερη πρόσφυση του τελικού χρώματος στην επιφάνεια, και προσφέρει ένα ομοιόμορφο και ποιοτικό τελείωμα που αντέχει περισσότερο στον χρόνο. Το υπόστρωμα είναι το πρώτο χέρι από το σύστημα βαφής που θα εφαρμοσθεί στην επιφάνεια, και θα πρέπει να εφαρμοσθεί προτού η επιφάνεια χρωματιστεί για πρώτη φορά. Επίσης όταν βάφετε μια επιφάνεια που έχει περαστεί με διαβρωτικό και είναι ταλαιπωρημένη ή έχει

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα υδατοδιαλυτά υπόστρωματα αφαιρούνται από τα εργαλεία, τα πινέλα και τα ρολά με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα υποστρώματα διαλύτη χρειάζονται ειδικούς διαλύτες όπως white spirit, διαλυτικό νίτρου ή ασετόν. Βεβαιωθήτε ότι υπάρχει αρκετός εξαερισμός στον χώρο εργασίας. Αδειάστε το υγρό καθαρισμού σε ένα καθαρό δοχείο και εκεί ξεπλύνεται όλα τα εργαλεία. Όταν τελειώσετε, αφήστε τα στερεό υπόλειμα να κατακαθίσει στο δοχείο, και αδειάστε τον διαλύτη πίσω στο αρχικό του δοχείο. Αφήστε το στερεό υπόλειμα να στεγνώσει στον αέρα μακρία από παιδιά, κατοικίδια ζώα και εστίες φλόγας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Προσπαθήστε να αγοράσετε μόνο την ποσότητα υπόστρωματος ή χρώματος που χρειάζεστε, έτσι ώστε να λιγότερο περίσεμα οταν τελειώσετε. Εάν έχετε περισεμα ακολουθήστε τις παρακάτω φιλικές στο περιβάλλον συμβουλές:

 • Άδεια μεταλλικά και πλαστικά κουτιά που έχουν στεγνώσει εντελώς μπορούν να τοποθετηθούν στους μπλέ κάδους ανακύκλωσης. Αφήστε τα καπάκια ανοιχτά έτσι ώστε να δει το προσωπικό συλλογής και επεξεργασίας ότι το περιεχόμενο είναι άδειο και το χρώμα έχει στεγνώσει.
 • Σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε το χρώμα στην αποθήκη σας, είναι προτιμότερο να μην είναι αραιωμένο.
 • Ποτέ μην αδειάζετε το περιεχόμενο του κουτιού που περίσσεψε στον υπόνομο των ομβρίων γιατί ρυπαίνει τους υδατικούς αποδέκτες όπως τα ρέματα και η θάλασσα

 

Για περισσότερες οδηγίες χρωματίσματος, συμβουλευτήτε κάποιο από τα άλλα ενημερωτικά φυλλαδιά μας, όπως το "Προετοιμασία για Βάψιμο Εξωτερικών Επιφανειών".

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Πανεπιστημίου 306, Πάτρα 26443
Τηλ.: (2610) 422-536
www.paints-mihopoulos.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957