Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Ταίριασμα Απόχρωσης

Μερικές φορές το να βρείτε το τέλειο χρώμα μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικό. Παρόλο που έχουμε περισσότερες από 10.000 έτοιμες αποχρώσεις, μπορεί να έχετε μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση στο μυαλό σας. Μπορούμε να ταιρίαξουμε την απόχρωση που θέλετε.

Για περισσότερα από 40 χρόνια οι επαγγελματίες μας εμπιστεύονται για την ικανοτητά μας να ταιρίαξουμε το χρώμα της επιλογής του πελάτη. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούμαι είναι πάντοτε η τελευτέα λέξη της τεχνολογίας, και σε συνδυασμό με την πολύχρονη πείρα μας, μπορούμε να ταιριάξουμε την απόχρωση που θέλετε.

Το 1973, ο Μιχόπουλος έφερε στην Πάτρα μηχάνημα ανάμιξης χρωμάτων, αμερικανικής κατασκευής (Tint Master, Miller MFG CO, Addison Illinois, USA) το οπoίο ήταν το τρίτο μηχάνημα ανάμειξης χρωμάτων που κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την Ελλάδα και εισήχθηκε από την εταιρία TRAPANCO Α.Ε.

Πως θα καταφέρεται να πετύχεται ένα εξαιρετικό ταίριασμα στο χρώμα; Στο φυλλάδιο αυτό θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, που θα μας επιτρέψουν να σας παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Εαν σας είχε περισσέψει παλιό χρώμα και το έχετε φυλάξει σε δοχείο - στην απόχρωση που θέλετε - απλώς φέρτε μας το δοχείο. Θα χρησιμοποιήσουμε το χρώμα για να φτιάξουμε ένα δείγμα το οποίο θα ταιρίαξουμε. Τα δείγματα αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με την μικρότερη απόκλιση.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Εαν το δείγμα είναι λερωμένο, τότε το τελικό χρώμα θα επηρεαστεί επίσης. Για καλύτερα αποτελέσματα, φέρτε μας ένα καθαρό δείγμα, διαφορετικά η τελική απόχρωση θα έχει την εμφάνιση της λερωμένης επιφάνειας.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ

Μεγάλα δείγματα (2 cm ´ 2 cm) είναι πιο εύκολα στο ταίριασμα. Ο ηλεκτρονικός φασματογράφος που χρησιμοποιούμε έχει μεγάλη ακρίβεια, αλλά μικρά δείγματα είναι δύσκολα στην ανάλυση και αυτό μπορεί να επιρεάσει την ποιότητα του τελικού ταιριάσματος.

ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βεβαιωθήται ότι το δείγμα που θα μας φέρετα δεν αφήνει το φως να περάσει. Δείγματα με διαφάνεια , όπως κάποια λεπτά υφάσματα, φωτογραφίες από περιοδικά, αφήνουν το φως η τα χρώματα του φόντου να επηρεάσουν την απόχρωση του δείγματος και του τελικού ταιριάσματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, διαλέξτε ένα σταθερό και αδιαφανές δείγμα.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΛΕΙΟ ΔΕΙΓΜΑ

Επίπεδες και λείες επιφάνειες είναι προτιμότερες από ανάγλυφες άγριες επιφάνειες όταν θέλετε να πετύχετε ένα ταίριασμα ακριβείας. Τα ανάγλυφα δείγματα απορροφούν την σκόνη και τα σωματίδια, ακόμα και τους μήκυτες, με αποτέλεσμα να αντανακλούν το φως υπό γωνίες που δημιουργούν μικροσκιές. Ολες αυτές οι συνθήκες θα επηρεάσουν την απόχρωση του τελικού χρώματος.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΟ ΔΕIΓΜΑ

Πολύχρωμα δείγματα, όπως υφάσματα ή χαλιά, ή ακόμα και κομμάτια από λουστραριμένο ξύλο, είναι δύσκολα στο ταίριασμα. Για καλύτερα αποτελέσματα το δείγμα θα πρέπει να είναι μονόχρωμο και συνεχόμενο.

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΕΙΟ ΣΑΣ

Μπορούμε να χρωματίσουμε απόχρωσεις από οποιοδήποτε χρωματολόγιο, ακόμα και από εταιρίες με τις οποίες δεν έχουμε άμεση συνεργασία. Για την ακρίβεια η βάση δεδομένων των μηχανημάτων χρωματισμού μας έχουν βάσεις δεδομένων από τις αποχρώσεις των χρωματολογίων από όλα τα μεγαλύτερα ελληνικά και ευρωπαικά εργοστάσια χρωμάτων, που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις.

ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΟΝΟ

Θα πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας αρκετό χρόνο έτσι ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο ηλεκτρονικός φασματογράφος επιταχύνει την αρχική επιλογή, αλλό το τελικό ταίριασμα μπορεί να χρειάζετε μικροδιορθώσεις με δοκιμές που απαιτούν εμπειρία στον χρωματισμό και επιπλέον χρόνο.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΩΜΑ ;

Αφού έχουμε πετύχει το αρχικό ταίριασμα, σε περίπτωση που χρειαστείται επιπλέον χρώμα, απλώς μας φέρνετε τον κωδικό που αναγράφετε στο καπάκι, ή απλώς μας φέρνετε το καπάκι και είναι εύκολο και γρήγορο να επαναλάβουμε την ίδια ακριβώς απόχρωση σε όποια ποσότητα χρειάζεστε.

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957