Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Είτε δουλεύετε για κάποιον πελάτη ή χρωματίζετε το δικό σας σπίτι, αρκετές φορές οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Με τις ακόλουθες οδηγίες θα αρχίσετε και θα τελειώσετε το χρωμάτισμα χωρίς εκπλήξεις. 

Αποφύγετε τις ζημιές όταν πλένετε μια επιφάνεια με πιεστικό μηχάνιμα. Το πλύσιμο με πιεστικό μηχάνιμα αυξάνει την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος σε οποισδήποτε εξωτερική επιφάνεια. Πρέπει όμως να προσέξετε στην χρήση του πιεστικού μηχανήματος, και ειδικότερα στην ρύθμιση της πίεσης και στο πλύσιμο σε ευαίσθητα σημεία όπως πόρτες, παράθυρα, αρμοί και ενώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζετε στα σημεία αυτά για να μην προκληθούν ζημιές.

 Παράγοντες που επηρεάζουν τα μπαλώματα

Τα μπαλώματα επηρεάζονται από μια σειρά από παράγοντες όπως:

  • Θερμοκρασία — Κανόντας μπαλώματα σε διαφορετικές θερμοκρασίες με αυτές του αρχικού χρώματος , ενδέχετε να προκαλέσει μικροδιαφορές με την αρχική απόχρωση.

  • Γυαλάδα — Ως γενικός κανόνας, τα ματ χρώματα χωρίς γυαλάδα κάνουν καλύτερα μπαλώματα συγκριτικά με τα γυαλιστερά. Τα πλαστικά χρώματα επίσης κάνουν καλύτερα μπαλώματα από τις λαδομπογιές γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην γυαλάδα και την απόχρωση με την γήρανση.

  • Απόχρωση — Οι σκούρες αποχρώσεις είναι πιο δύσκολες στο μπάλωμα επειδή είναι πιο ευαίσθητες στο φως με μικρές διακυμάνσεις στο πορώδες της επιφάνειας.

  • Εφαρμογή — Το μπάλωμα έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν εφαρμόζετε με τον ίδιο τρόπο εφαρμογής με το αρχικό χρώμα.

  • Δοχείο — Χρησιμοποιόντας το αρχικό δοχείο χρώματος για τα μελλοντικά μπαλώματα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Πως θα καταλάβω ότι η επιφάνεια είναι βαμμένη με υδατοδιαλυτό χρώμα ή λαδομπογιά ?

Γνωρίζοντας εάν η επιφάνεια ήταν βαμμένη με χρώμα του νερού ή του διαλύτη είναι σημαντικό. Οι έμπεροι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές θα ισχυριστούν ότι μπορούν να καταλάβουν το είδος το χρώματος κοιτάζοντας ή ακουμπόντας το χρώμα με την αφή και την όψη. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να το καταλάβετε: Εάν το χρώμα ξεφολουδίζει, ξεκολίστε ένα κομμάτι και λυγίστε το. Εάν είναι εύθραυστο και σπάσει, είναι κατά πάσα πιθανότητα λαδομπογία. Εάν φένεται ευλίγιστη, είναι μάλλον υδατοδιαλυτό. Ένας άλλος τρόπος είναι να τρίψετε ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας. Εάν τρίβεται εύκολα και δημιουργείται ψιλή σκόνη, είναι κατά πάσα πιθανότητα λαδομπογιά. Τα υδατοδιαλυτά χρώματα έχουν την τάση να μην τρίβονται εύκολα και να μπουκώνει το γυαλόχαρτο πιό εύκολα. Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα, τρίψτε ένα μικρό κομμάτι της επιφάνειας με διαλυτικό νίτρου. Εάν μαλακώσει σημαντικά είναι πιθανά υδατοδιαλυτό. Η λαδομπογιά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρεαστεί από το διαλυτικό. Βεβαιωθήτε ότι έχετε πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά την χρήση του διαλυτικού.  

Πόσα χέρια χρώματος είναι περασμένα σε μια επιφάνεια

Για να προσδιορίσετε τον αριθμό των χεριών του χρώματος που είναι περασμένη μια επιφάνεια, μετρήστε το πάχος μια φλούδας χρώματος με ένα παχύμετρο. Διαιρέστε το πάχος με 1,5 (ο μέσος όρος πάχους φιλμ χρώματος ανά χέρι) θα σας δώσει με καλή προσέγγιση του αριθμού των χεριών.

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957