Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Παραγωγικότητα

Είτε είναι η πρώτη φορά που χρωματίζεται είται είστε έμπειρος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, μπρορείτε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας ακολουθώντας τις παρακάτω επαγγελματικές οδηγίες.  

Βάψιμο ταμπλαδωτής πόρτας Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα πόμωλα, αξεσουάρ ή καλύψτε τα με καλυπτική ταινία. Εάν το χρώμα πέσει στα μεταλλικά μέρη, αφαιρέστε το αμέσως με ένα μαλακό πανί.  Ξεκινήστε από τους ταμπλάδες (πάνελ), δουλέυοντας από πάνω προς τα κάτω. Για κάθε κουτί βάψτε το περίγραμμα πρώτα, μετά το εσωτερικό, με πινελιές σε φορά πάνω κάτω. Μετά βάψτε το υπόλοιπο της πόρτας, και τελειώστε με τα πλευρικά τοιχώματα (σώκωρα). Εάν η πόρτα ανοίγει προς τα έξω βάψτε την άκρη της κλάπας. Εάν η πόρτα ανοίγει προς τα μέσω, βάψτε την άκρη της κλειδαριάς.  

Βάψιμο γύψινων με ανάγλυφα. Το ψέκασμα με πιστόλι είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να βάψετε γύψιμα με ανάγλυφα σχέδια — ή οποιαδήποτε άλλη άγρια ή τραχιά επιφάνεια. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια λωρίδα χαρτοταινίας μασκαρίσματος πάχους 50 mm. Τοποθετήστε την ταινία στο πλαίσιο του ταβανιού εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση. Κατόπιν ξεδιπλώστε μερικώς ένα καλυπτικό νάυλον 20 mic και τοποθετήστε το κάτω από την ταινία. Εναλλακτικά εφαρμόστε νάυλον και ταινία μαζί περιμετρικά γύρω από τα γύψινα. Στερεώστε την ελεύθερη άκρη του νάυλον επίσης με χαρτοταινία και τώρα είστε έτοιμος για το βάψιμο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλο με μακριές τρίχες ή ακούρευτο ρολό με πλούσια γούνα.

Γρήγορα κοψίματα στο κάτω μέρος εξωτερικών τοίχων. Ο πιό γρήγορος τρόπος να «κόψετε» τις κάτω πλευρές εξωτερικών τοίχων είναι να χρησιμοποίησετε την «στεγνή» τεχνική. Πρώτα με ένα πινέλο 3 ιντσών ή πατρόγκα και ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι. Κατόπιν, τοποθετήστε το χαρτόνι στο έδαφος και σπρώξτε το στον προς τον τοίχο. Βάλτε χρώμα στο πινέλο και αρχίστε να βάφετε στον τοίχο σε απόσταση 10 με 15 πόντους επάνω από το χαρτόνι. Καθώς το χρώμα αρχίζει να τελειώνει στο πινέλο, αρχίστε να βάφετε πιο κοντά στο έδαφος (προς το χαρτόνι). Όταν φτάσετε στο χαρτόνι το πινέλο σας πρέπει να είναι σχετικά «στεγνό» από χρώμα. Χρησιμοποιήστε το χαρτόνι για να φτιάξετε μία ευθεία καθαρή γραμμή στο κάτω μέρος του τοίχου σας.  Παρόλο που το πινέλο σας θα ακουμπήσει το χαρτόνι το γεγονός ότι είναι στεγνό από χρώμα, δεν θα δημιουργήσει τρεξίματα, δάκρυα, και θα αποφύγετε το τρέξιμο περίσσειας χρώματος στο έδαφος.

Αυξήστε την παραγωγικότητα διαβρέχοντας πινέλα και ρολά. Πρίν ξεκινήσετε το βάψιμο με το ρολό ή το πινέλο, βρέξτε το ελαφρά. Διαβρέχοντας τα εργαλεία σας, θα πάρουν χρώμα πολύ πιο εύκολα, και κυρίως θα το απλώσουν πολύ πιο ομοιόμορφα. Έτσι θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Σκεφτήτε το ως εξής: Εάν βάλετε σαμπουάν στα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε, τα μαλλιά θα κολλήσουν και θα κάνετε περισσότερο να τα ξεβγάλετε. Το ίδιο συμβαίνει με τα ρολλά και τα πινέλα. Αναλόγως με το είδος του χρώματος που εφαρμόζετε(υδατοδιαλυτά ή του διαλύτη- white spirit), βρέξτε τα εργαλεία σας με το αντίστοιχα διαλυτικό, νερό, white spirit, διαλυτικό νίτρου, κτλ.

Φιλτράροντας το χρώμα πριν το ψέκασμα θα κερδίσετε χρόνο και χρήμα.  Πόσο συχνά μπουκώνει το μπεκ του πιστολιού σας ? Εάν συμβαίνει συχνά, σας κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Η χρήση φίλτρων για να αποφύγετε το φράξιμο του μπεκ είναι η καλύτερη λύση. Μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας του χρώματος και των εργαλείων, αλλά όταν ξεκινήσετε το ψέκασμα, μπορείτε να διατηρήσετε σταθερό ρυθμό. Ξεκινήστε φιλτράροντας το χρώμα με χωνί ή κόσκινο/κρισάρα. Επίσης βεβαιωθήτε ότι όλα τα φίλτρα που διαθέτει το πιστόλι σας, πρίν και μετά την αντλία είναι σε καλή κατάσταση και δεν προκαλέσουν φράξιμο της ροής του χρώματος. Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω είναι σίγουρο ότι η αποδοτικότητά σας θα αυξηθεί. Μην ξεχνάτε τον συχνό καθαρισμό των φίλτρων καθώς θα σταματήσουν την ροή του χρώματος.

Το φιλτράρισμα του χρώματος σας βοηθάει ακόμα και στις περιπτώσεις που η εφαρμογή γίνεται με ρολό. Η αφαίρεση μικρορύπων και συσσωμάτων που μπορεί να υπάρχουν στο χρώμα και να παρουσιάστουν ως ατέλειες σε μια λεία επιφάνεια, σας βοηθάει να τελειώσετε πιο γρήγορα και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Βάψιμο συρταρωτών παραθύρων Mμετακινήστε κάθε παράθυρο στο κέντρο της διαδρομής του. Ξεκινήστε από την εσωτερική πλευρά με τους σταυρούς και συνεχίστε με το πλαίσιο. Μην χρωματίστε ακόμα την επάνω εσωτερική πλευρά (χρειάζετε να την ακουμπίσετε για να σύρετε το παράθυρο). Κατόπιν βάψτε το επάνω μέρος της εξωτερικής πλευράς, πάλι ξεκινώντας από τους σταυρούς και κατόπιν με το πλαίσιο.

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957