Loading...
 Start Page

Βιβλιοθήκη

Υπολογισμός Υλικών

Θεωρητική και Πραγματική Κατανάλωση Υλικών

Η θεωρητική κατανάλωση είναι αυτή που υπολογίζεται με επιφάνειες "γυαλί" εντελώς λείες, χωρίς για υπολογισμό διαροών. 

Τα εργοστάσια μονωτικών παρέχουν θεωρητικές καταναλώσεις υλικών αντί για τα πραγματικά διότι δεν είναι δυνατό να προβλέψουν τις πραγματικές συνθήκες κάθε επιφάνειας. Για τον λόγα αυτό οι θεωρητικές καταναλώσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σαν οδηγοί για τον υπολογισμό της ποσότητας των υλικών σε κάθε εφαρμογή.

Η πραγματική κατανώλωση είναι συνήθως μεγαλύτερη από την θεωρητική.  Οταν γινεται η εφαρμογή των μονωτικών στις επιφάνειες, πολλοί παράγοντες όπως η τραχύτητα της επιφάνειας, η επιπλέον ποσότητα μονωτικού κατά τον ψεκασμό, τα υπολείμματα υλικών στα δοχεία συσκευασίας, τα χαρακτηριστικά των εργαλείων εφαρμογής, ή τεχνική του συνεργίου εφαρμογής, κτλ. παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποσότητα μονωτικού που θα χρειαστεί για να αποκτήσουμε το επιθυμητό πάχος ξηρού φιλμ (ΠΞΦ). Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε την επιπλέον αυτή ποσότητα στην θεωρητική κατανάλωση για να βεβαιωθούμε ότι το υλικό θα εραρμοσθεί στο σωστό πάχος.

Παράγοντες που πρέπει να λάβεται υπόψιν σας είναι:

• Shot-blasted Concrete - Even though the surface texture appears to be fairly smooth, this surface can require 5% to 15% additional material to the theoretical amount.
• Απώλειες αέρα - Κατά την εφαρμογή με ψεκασμό, έως και 30% του μονωτικού μπορεί να χαθεί λόγω του αέρα. Εξετάστε την τοποθέτηση πανιών, και προσθέστε τις απώλειες από τον αέρα στους υπολογισμούς της ποσότηταας.
• Διάφορες απώλειες -  A miscellaneous factor must be added to the theoretical coverage rate to cover losses due to material left in containers, equipment problems, etc. Use a percentage factor of between 3% to 10%, depending on the contractor’s experience and efficiency.


Υπολογισμός Θεωρητικής Κατανάλωσης

Οποιοδήποτε υγρό, όταν εφαρμοσθεί σε πάχος ένα χιλιοστό, θα έχει κάλυψη ενα τετραγωνικό ανά λίτρο. Το πάχος του ξηρού φιλμ (πόσο υλικό έχει μείνει όταν όλοι οι διαλύτες έχουν εξατμισθεί) είναι το ποσοστό περιεκτικότητας στερεών (κατ΄ογκο) του συγκεκριμένου υγρού. Τα στερεά κατά βάρος δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στον υπολογισμό.

Παράδειγμα

50% στερέα κατ' όγκο = 1 (wet mm) x 0,5 (50% στερεά κατ' όγκο) = 0,5 ξηρά mm.

Για να υπολογίστε πόσο υλικό χρειάζεστε για 100 τετραγωνικά, διαιρέστε το συνολικό πάχος του συστήματος (σε χιλιοστά mm) με το αριθμό των ξηρών mm ανά λίτρο.

Παράδειγμα

Σύστημα = 2,4 ξηρά mm συνολικά
Υλικό (50% στερεά κατ' όγκο) = 1,2 ξηρό mm ανά λίτρο
32 divided by 8 = 4 gallons per 100 square feet


% στερεών κατ' όγκο ÷ Επιθυμητό Πάχος Ξηρού Φιλμ mm = Κάλυψη

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957