Loading...
 Start Page

Προϊόντα

Ελαστομερή Χρώματα

Εάν η εξωτερική τοιχοποία του σπιτιού σας έχει κάποια ηλικία ή βρίσκεται σε παραθαλλάσια περιοχή θα έχετε διαπιστώσει προβλήματα που σχετίζονται με τις ρωγμές. Οι ρωγμές αυτές δεν είναι απλώς τριχοειδείς και μπορούν να επιτρέψουν την υγρασία και το ανεμοβρόχι να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας προκαλώντας ζημιές η επισκευή των οποίων κοστίζει εκαντοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Οι ρωγμές σε τσιμεντοειδείες επιφάνειες μπορούν να εμφανιστούν σαν αποτέλεσμα θερμοκρασιακών συστολοδιαστολών, μικροσεισμών, σε σφηνόματα τοιχοποιίας με κολώνες και δοκούς, και κατά την πρόωρη ωρίμανση του σοβά. Ειδικά σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το νερό παγώνει γεγονός που κάνει τις ρωγμές να ανοίγουν περισσότερο... έως και εννέα φορές το αρχικό τους μέγεθος! Καθώς σε ορεινές περιοχές δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται διαδοχικοί κύκλοι παγώματος-ξεπαγώματος, ο αριθμός και το μέγεθος των ρωγμών μπορεί να μεγαλώσει εκθετικά σε σχετικά μικρό διάστημα.

Εξαιτίας της προόδου στην τεχνολογία χρωμάτων, τα ελαστομερή χρώματα εφαρμόζονται σε μεγάλο πάχος σφραγίζοντας την υγρασία. Επίσης επιτυγχάνουν γεφύρωση ρωγμών και εμποδίζουν την δημιουργεία νέων ρωγμών, βελτιώνοντας την εικόνα του σπιτιού σας για τα ερχόμενα χρόνια.

Τα ελαστομερή χρώματα φτιαγμένα με 100% ακρυλικές ρητίνες εφαρμόζονται σε πάχος ξερού υμένα τέσσερις με πέντε φορές των ακρυλικών χρωμάτων (συνήθως 12-15 mils). Όταν πέφτει η θερμοκρασία, τα ελαστομερή αυτά χρώματα τεντόνονται καλύπτοντας τις ρωγμές τις τοιχοποίας. Οταν η θερμοκρασία επανέθλει σε κανονικά επίπεδα και οι ρωγμές μικραίνουν σε μέγεθος, τα ελαστομερή χρώματα συστέλονται, επιστέφοντας στην αρχική του μορφή χωρίς να σπάνει, ή να ζαρώνουν.

Οι αδιάβροχες ιδιότητες των ελαστομερών χρωμάτων εμποδίζουν την υγρασία να εισχωρήσει σε πορώδή ή ρηγματωμένα υποστρώματα. Την ίδια στιγμή έχουν ικανότητα διαπνοής, επιτρέποντας στην εσωτερική υγρασία να εκτονωθεί σαν υδρατμός.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν στο να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα όταν εφαρμόζεται ελαστομερή χρώματα:

  • Μην τσιγκουνεύστε στην προτετοιμασία του υποστρώματος. Η καλή προετοιμασία είναι σημαντική για την σωστή πρόσφυση γιατί τα χρώματα αυτά έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.
  • Σφραγίστε ρωγμές μεγαλύτερες από 0,15mm με ένα κορυφαίας ποιότητας ακρυλικό ή σιλικονούχο-ακρυλικό αρμόστοκο ή παρεμφερές υλικό πριν την εφαρμογή του ελαστομερούς.
  • Εφαρμόστε μικρομοριακό σταθεροποιητικό ακρυλικό αστάρι (οπως το PRIMER 222) όταν το υπόστρωμα είναι πολύ πορώδη ή έχουν κιμωλίαση. Εφαρμόστε ακρυλικό αστάρι πριν εφαρμόστε ελαστομερές χρώμα σε φρέσκια τσιμεντοκονία ή σοβά με ηλικία μικρότερη από 30 ημέρες. Παρόλο που τα ελαστομερή χρώματα έχουν αντοχή στην αλκαλικότητα, το ακρυλικό αστάρι προσφέρει επιπλέον προστασία από την υψηλή αλκαλικότητα της φρέσκιας τσιμεντοκονίας ή του σοβά.
  • Εφαρμόστε ένα κορυφαίας ποιότητας ελαστομερές χρώμα με 100% ακρυλικές ρητίνες (οπως το ACRYL FINE SPECIAL ELASTIC) για κορυφαία αποτελέσματα.
  • Εφαρμόστε το ελαστομερές στην συνιστώμενη κατανάλωση για να επιτύχετε την μέγιστη ελαστικότητα. Τα χρώματα αυτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν εφαρμόζονται σε δύο πολύ παχιά χέρια.
  • Μην βάψτε το ελαστομερές χρώμα με μή ελαστικό τελικό χρώμα εαν δεν εχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την εφαρμογή του ελαστομερούς.
  • Μην βάψτε πάνω από ελαστομερές χρώμα με τελικό χρώμα διαλύτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ελαστομερή χρώματα,  ρωτήστε ένα έμπειρο πωλητή σε ένα από τα καταστήματά μας.

Για ταλαιπωρημένες και παλαιές τοιχοποιίες όπου έχουν παρουσιαστεί τριχοειδής ρωγμές η εφαρμογή ελαστομερών ακρυλικών χρωμάτων σας παρέχει υγρομόνωση. Μέχρι πριν μερικά χρόνια η επισκευή τέτοιων επιφανειών απαιτούσε εφαρμογή μονωτικού ελαστομερούς οριζοντίων επιφανειών και κατόπιν εφαρμογή χρώματος. Τα υλικά που βλέπετε εδώ συνδυάζουν τις ιδιότητες του χρώματος και του μονωτικού, και σας παρέχουν ένα ελαστικό υμένα με ικανότητα διαστολής συστολής και αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες.

Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε στην εφαρμογή ελαστομερών χρωμάτων, είναι τα σημεία στην περιφέρεια της επιφάνειας, ώστε να αποφευχθεί η εισχώρηση υγρασίας από τα πλευρικά σημεία, την ανοιούσα υγρασία από τους αρμούς των σοβατοπί, και τα άνω σημεία των στοιθέων. Σε περίπτωση που η υγρασία εισχωρήση στο εσωτερικό μέρος της τοιχοποίας πίσω από το χρώμα, ενδέχεται να φουσκώσει και να αποκολλήσει το χρώμα.

Το best seller ελαστομερές ακρυλικό τοίχων που συνδυάζει το καλύτερο προίον σε προσιτή τιμή είναι το ACRYL FINE SPECIAL ELASTIC ΤΟΙΧΩΝ το οποίο σας δίνει έως και 30% περισσότερη ακρυλική ρητίνη από τα ευρέως γνωστά VIVECRYL ELASTIC και ACRYLAN ELASTIC ΚΑΘΕΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ. Πιο συγκεκριμένα περιέχει ένα ειδικά επιλεγμένο blend δύο πρώτων υλών οι οποίες η πρώτη δίνει ελαστικότητα στον υμένα και δυνατότητα γεφύρωσης ρωγμών έως 0,5mm και η δεύτερη σκληρότητα και αντίσταση στην κατακράτηση σκόνης (dirt pickup resistance) που είναι τυπικά σε οικονομικά ελαστομερή χρώματα. 

Εάν έχετε υψηλές επώνυμες απαιτήσεις σας προσφέρουμε το Globaxane Flex, από το κορυφαίο εργοστάσιο της TRIMETAL του ομιλου της AKZO NOBEL ένα προιόν με υψηλές προδιαγραφές το οποίο είναι επιπλέον και σιλικονούχο, το οποίο σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο, υδατοαπωθητικό, έχει ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών, και είναι ταυτόχρονα διαπνέον δηλάδη αφήνει την υγρασία του υποστρώματος να εκτονωθεί σταδιακά χωρίς να παρουσιάζει φθορές. Επίσης λόγω της σιλικονόυχας ρητίνης σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ελαστομερή δεν μαλακώνει κατά την αύξηση της θερμοκρασίας, και έτσι δεν κατακρατεί σκόνες, ατμοσφαιρικούς ρύπους και καυσαέρια.

Σε περίπτωση τοίχου που δεν έχει τριχοειδής ρηγματώσεις προτιμήστε χρώματα με υψηλή διαπνοή και υδρατμοδιαπερατότητα όπως το Globaxane Mat που με συνδυασμό ανόγρανων και οργανικών ρητινών σας παρέχει 10 φορές μεγαλύτερη διαπνοή από τα συνηθισμένα ακρυλικά.

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957