Loading...
 Start Page

Προϊόντα

Μονωτικά - Ελαστομερή - Στεγανωτικά - Υλικά Ταράτσας

Τα επαλειφόμενα μονωτικά ταράτσας σας παρέχουν κυρίως υγρομόνωση (στεγανοποίηση) κα ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας και την θερμομόνωση της ταράτσας.

Τα ελαστομερή μονωτικά ταράτσας υπάρχουν σε μεγάλη γκάμα από ρητίνες με μεγάλο εύρος αντοχής, αποτελεσματικότητας, και αντιστοιχα τιμής. Η κατανόηση των βασικών διαφορών μεταξύ των ρητινών θα σας βοηθήσει να πάρετε μια καλύτερη απόφαση για την εφαρμογή σας που να ταιριάζει στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τον προυπολογισμό σας. Ακρυλικές, χλωριωμένου καουτσούκ, υβριδικές, πολυουρεθανικές, πολυουρίας, σιλικόνης (σιλανίων) τσιμεντοειδείς, ασφαλτικές, και συνδυασμός των παραπάνω είναι οι βασικές κατηγορίες στεγανωτικών οι οποιές έχουν αρκετές διαφορές και μπορούν σχετικά εύκολα να μπερδέψουν τον κατανωλωτή που δεν γνωρίζει τις ομοιότητες και διαφορές τους.

Μόνωση Ταράτσας

Ξεκινώντας από την πιο οικονομική λύση έχουμε το ασφαλτικό βερνίκι (κοινώς πίσσα διαλύτου τύπου Στεγανόλ) με τελική ανακλαστική επίστρωση βερνίκι με πάστα αλουμινίου.

Συνεχίζουμε με τα κλασικά υδατοδιαλυτά ελαστομερή μονωτικά με ακρυλικές ρητίνες χλωριωμένου καουτσούκ (τύπου Acryl Fine/Vivedur) που αποτελούσαν για δεκαετίες οικονομική και εύκολη λύση για τον ιδιώτη, κυρίως για ταράτσες με καλές κλίσεις (> 2 %) που δεν "κρατάνε" νερά αλλά και τοιχεία, βορινά, και γειτονικά. Τα ακρυλικά σε περίπτωση με λιμνάζοντα έχουν μειομένο χρόνο ζωής από 1-2 χρόνια αναλόγως τις συνθήκες.

Ενα βήμα πιο πάνω σε αποτελεσματικότητα και κόστος είναι τα νέας τεχνολογίας υβριδικά - δηλαδή ακρυλικά μαζί με πολυουρεθάνη - τα οποία είναι μια ενδιάμεση λύση δηλαδή πιο πάνω από τα ακρυλικά αλλά πιο κάτω από τα καθαρά πολυουρεθανικά. Είναι εξίσου εύκολα στην εφαρμογή με τα ακρυλικά αφού η αραίωση γίνεται με νερό και εφαρμόζονται και σε κάθετες επιφάνειες.

Τα μονωτικά καθαρής πολυουρεθάνης συνδυάζουν σκληρότητα και ελαστικότητα και έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν τα ασφαλτόπανα, γιατί προσφέρουν παρόμοιες ιδιότητες με συγκριτικά πολύ πιο εύκολη εφαρμογή και χαμηλότερο κόστος. Έχουν μακροχρόνια αντοχή στα λιμνάζοντα και συγκριτικά 3 με 5 φορές μεγαλύτερες αντοχές από αυτά του νερού. Τα πολυουρεθανικά διατίθενται σε διασπορά σε ξυλόλη, γεγονός που κάνει την εφαρμογή πιο δύσκολη και συνήθως απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο. Συνίσταται τελική ανακλαστική προστατευτική επίστρωση με αλειφατικό βερνίκι πολυουρεθάνης, ή αλειφατική επίστρωση πολυουρεθάνης για προστασία από την UV ακτινοβολία και την κιμωλίαση. 

Τα σιλανικά, σιλικονούχα ή μονωτικά υγρής σιλικόνης, είναι νέας γενιάς μονωτικά και αποτελούν την κορυφαία επιλογή για επαγγελματίες και DIY εφαρμογές συνδυάζοντας εξαιρετικά εύκολη και φιλική εφαρμογή, εξαιρετική υδροφοβία και αντοχή σε λιμνάζοντα, και εξαιρετική αντοχή στην UV ακτινοβολία (δεν απαιτούν προστατευτική αλειφατική επίστρώση). Σε αντίθεση με τους οργανικούς δεσμούς των πολυουρεθανικών οι οποίοι διασπώνται από την UV ακτινοβολία, περιέχουν ανόγρανους δεσμούς σιλικόνης (Si) με μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη UV.  Εφαρμόζονται σε μεγάλο πάχος χωρίς φουσκάλες στον βουλκανισμό (πολυμερισμό), δεν κιτρινίζουν, εφαρμόζονται και σε κάθετες επιφάνειες και δεν περιέχουν καρκινογόνους διαλύτες. Για τους παραπάνω λόγους αποτελούν την πλέον οικονομική και κυρίως ανταποδοτική επιλογή.

Τα μονωτικά ασφαλτικής πολυουρεθάνης συνδυάζουν την ελαστικότητα της ασφάλτου και την σκληρότητα της πολυουρεθάνης, αλλά χωρίς αντοχή στην UV ακτινοβολία αποτελούν ιδανική λύση για μη εκτεθειμένες εφαρμογές, πχ ζαρντινιέρες, κάτω από πλακόστρωση, αντεστραμένης μόνωσης, τοιχεία, υπόγεια και θεμέλια.

Τα τσιμεντοειδή επαλειφόμενα στεγανωτικά έχουν εφαρμογές παρόμειες με αυτά της ασφαλτικής πολυουρεθάνης, δηλαδή χρήσεις μη εκτεθειμένες στην UV ακτινοβολία.

Τα μονωτικά πολυουρίας αποτελούν παραλαγή των πολυουρεθανικών μονωτικών έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τα πολυουρεθανικά και εφαρμόζονται με ειδικό εξοπλισμό σε έργα μεγάλης κλίμακας, οδοποιίας, κτλ.

Το συνολικό κόστος της μόνωσης της ταράτσας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

  • Εάν η μόνωση γίνεται για πρώτη φορά ή όχι
  • Η επιθυμητή μηχανική αντοχή, δηλαδή εάν η ταράτσα ή το δώμα είναι βατό ή επισκέψιμο
  • Το είδος και οι ιδιότητες της υπάρχουσας επιφάνειας
  • Οι αποστραγγιστικές κλήσεις που έχει η ταράτσα και εάν υπάρχουν ή όχι λιμνάζοντα νερά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για να υπολογίσετε πόσο περίπου θα κοστίσουν τα υλικά για την μόνωση της ταράτσας σας με τα επαλειφόμενα μονωτικά *

ΝΕΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΙΟΝ
ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ)
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ)

Στεγανωτικό Πολυουρεθάνης (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι)

(25 χρόνια εγγύηση)

1,5 -1,8) kg/m2
(για 2 στρώσεις)

0,85 kg/m2
/ 1η στρώση
0,80 kg/m2
/ 2η στρώση

HYPERDESMO®-LV
+ ΑΣΤΑΡΙ MICROSEALER 50
6,25 + 0,95 =
€ 7,2 / m2

Στεγανωτικό Πολυουρεθάνης (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι)

(25 χρόνια εγγύηση)

1,5 -1,8) kg/m2
(για 2 στρώσεις)

0,85 kg/m2
/ 1η στρώση
0,80 kg/m2
/ 2η στρώση

HYPERDESMO®-LV
+ ΑΣΤΑΡΙ AQUADUR
6,25 + 1,25 =
€ 7,5 / m2
Στεγανωτικό Νερού (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι) 1 kg/m2
(για 2 στρώσεις)
ACRYL FINE ELASTIC + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ WS

2,7 + 0,3 + 0,2 =
€ 3,20 / m2

Στεγανωτικό Νερού (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι) 1 kg/m2
(για 2 στρώσεις)
VIVEDUR + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ WS 3,4 + 0,3 + 0,2 =
€ 3,90 / m2
Στεγανωτικό Νερού (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι) 1 kg/m2
(για 2 στρώσεις)
SIKAFILL + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ WS € (4,5 + 0,3 + 0,2 = 5,00)/ m2
Στεγανωτικό & Θερμομονωτικό Νερού (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι) 1 kg/m2
(για 2 στρώσεις)
THERMOFLEX + ΑΣΤΑΡΙ + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ WS € (4,6 + 0,3 + 0,2 = 5,10)/ m2
Στεγανωτικό Πολυουρεθάνης (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι)

0,45 kg/m2/στρώση (X2)

0,2-0,3 kg/m2/αστάρωμα (X1)

SIKALASTIC 450 + ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ € (6,4 + 0,9 = 7,30) / m2
Στεγανωτικό Τσιμεντοειδές 2 συστ. (3 στρώσεις ) 1,3 kg/m2/mm- στρώσης (X3) HYDROSTOP € 9,40/ m2
Αστάρι για Στεγανωτικό Νερού (1 στρώση) 9 m2/Lt DUROVIT € 0,30/ m2
Διαλυτικό Για Αστάρι 1:1 WHITE SPIRIT (WS) € 0,20/ m2
Ενισχυτικός Οπλισμός από Υαλοπίλημα (υαλόπλεγμα) Fiberglass
SIKA Reemat Premium
225 gr/m2
1 m/m2 ΥΑΛΟΠΙΛΗΜΑ (ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΟΣ  

* Σε μερικές περίπτωσεις φρεσκαρίσματος που η ταράτσα είναι ξαναπερασμένη το αστάρωμα δεν είναι απαραίτητο καθώς επίσης ο αριθμός των στρώσεων ενδέχ ετε να είναι μικρότερος. Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές και προσεγγιστικές κατά μέσο όρο. Οι πραγματικές τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πορώδες και την απορροφητικότητα του υποστρώματος.


Εαν έχετε ακούσει για ψυχρά, ισοθερμικά, θερμοανακλαστικά, θερμοκεραμικά και θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αν και λανσάρονται συχνά ως "νέα", "επαναστατική" τεχνολογία, η Ελληνική νησιωτική αρχιτεκτονική έχει εκμεταλλευτεί τα περισσότερα πλεονεκτήματα της ψυχρότητας του λευκού επιχρίσματος σε ταράτσες και εξωτερκές επιφάνειες εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αντίστοιχα οι Βορειοευρωπαίοι εκμεταλλέυονται τα πλεονεκτήματα της απορροφητικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας των σκουρόχρωμων σκεπών.

Αναλόγως το υλικό που επιλέγετε για εφαρμογή μπορείτε να υπολογίσετε  προσεγγιστικά την θερμοκρασία που μπορεί να αναπτύξει η ταράτσα.

Στο παρακάτω Video θα δείτε τα μυστικά για το πως να στεγανοποιήσετε με μικρό κόστος τα πιο δύσκολα σημεία της ταράστας, όπως λούκια, γωνίες, στηρίγματα, εξαεριστικά, σιφώνια, και αποχετεύσεις στα οποία συνήθως αποτυγχάνουν οι περισσότερες μονώσεις. Για την ακρίβεια τα περισσότερα συνεργεία δεν ακολουθούν στην πράξη τις παρακάτω οδηγίες με συνέπεια να χρειάζεται σύντομα αναεπισκευή, σε μερικά σημεία ή και συνολικά, και είναι ο λόγος που συχνά αποφεύγουν να δώσουν εγγυηθούν την στεγάνωση για όσα χρόνια αναφέρουν τα πιστοποιητικά των υλικών.


Ένα άλλο μυστικό το οποίο δεν θα βρείτε στις περισσότερες τεχνικές οδηγίες, και δεν συνηθίζουν αρκετά συνεργεία εφαρμογής που όμως πολλαπλασιάζει τον χρόνο ζωής της μόνωσης σας είναι ή τοποθέτηση ενός ενισχυτικού πλέγματος στην ταράτσα πριν την εφαρμογή του μονωτικού υλικού. Ένα αντιαλκαλικό (ή αλκαλίμαχο) υαλόπλεγμα θα λειτουργήσει ως "οπλισμός" του μονωτικού στρώματος και θα αυξήσει σημαντικά τις μηχανικές αντοχές, την ελαστικότητα και τον συνολικό χρόνο ζωής της μόνωσης σας.  Το μικρό σχετικά επιπλέον κόστος του πλέγματος είναι σχεδόν ασήμαντο σε σχέση με το συνολικό κόστος εργατικών και υλικών, που όμως θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση της επένδυσης σας.

Video Εφαρμογής Συστήματος Στεγάνωσης με μονωτικό πολυουρεθάνης HYPERDESMO LV της ALCHIMICA:

 

Video Εφαρμογής Συστήματος Στεγάνωσης με μονωτικό σιλικόνης LASTOFLEX ST της ELASTOTET:

 

Video Εφαρμογής Συστήματος Στεγάνωσης & Θερμομόνωσης συστήματος Cool Roof της Durostick:

Video Εφαρμογής Μονωτικού Πολυουρεθάνης Sikalastic 612 σε μπαλκόνι με πλακάκια, (αστάρι, 2 χέρια μονωτικό, πλέγμα και προστατευτικό βερνίκι) :

Video Εφαρμογής Συστήματος Στεγάνωσης Σε Μπαλκόνι, Ταράτσα ή Βεράντα της SIKA:

Video Εφαρμογής Συστήματος Στεγάνωσης με μονωτικό πολυουρεθάνης SIKALASTIC 450 σε Μπαλκόνι, ταράτσα ή βεράντα της SIKA:

 


Στεγανωτικό Πολυουρεθάνης (2 στρώσεις + 1 στρώση αστάρι)

(25 χρόνια εγγύηση)

1,5 -1,8) kg/m2
(για 2 στρώσεις)

0,85 kg/m2
/ 1η στρώση
0,80 kg/m2
/ 2η στρώση

HYPERDESMO®-LV
+ ΑΣΤΑΡΙ AQUADUR
6,25 + 1,25 =
€ 7,5 / m2
 
© Copyright 2011 - 2021 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957