Loading...
 Start Page

Προϊόντα

HYDROSTOP - ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟ ΤΑΡΑΤΣΩΝ 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ - DUROSTICK
Κλίκ για μεγέθυνση

Ελαστικό, επαλειφόμενο, τσιμεντοειδές κονίαμα, λευκού χρώματος, για μακροχρόνια στεγανοποίηση ταρατσών, μπαλκονιών, τοίχων, σκυροδέματος, τσιμεντόλιθων και τούβλων. Μετά τη σκλήρυνσή του είναι ανθεκτικό στα λιμνάζοντα νερά και τον παγετό, ενώ επιτρέπει τη διαπνοή της επιφάνειας. Η ειδική του σύνθεση εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ελαστικό, επαλειφόμενο, τσιμεντοειδές κονίαμα, λευκού χρώματος, για μακροχρόνια στεγανοποίηση ταρατσών, μπαλκονιών, τοίχων, σκυροδέματος, τσιμεντόλιθων και τούβλων. Μετά τη σκλήρυνσή του είναι ανθεκτικό στα λιμνάζοντα νερά και τον παγετό, ενώ επιτρέπει τη διαπνοή της επιφάνειας. Η ειδική του σύνθεση εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το HYDROSTOP 2 συστατικών χρησιμοποιείται κυρίως για τη στεγάνωση ταρατσών, σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες, σε 3 επιστρώσεις, πάχους 1 mm έκαστη, παρέχοντας εγγύηση 15 ετών. Χρησιμοποιείται και ως υπόστρωμα, ακόμη και σε ελαφρώς ρηγματωμένες επιφάνειες που παρουσιάζουν τριχοειδείς ρωγμές και που πρόκειται να καλυφθούν με κεραμικά πλακίδια. Ως επίχρισμα, στεγανοποιεί τοιχοποιίες από τσιμεντόλιθους, τούβλα, porobeton, σοβατισμένες εξωτερικές επιφάνειες, ενώ είναι ιδανικό για την προστασία βορινών τοίχων.

Επίσης, είναι κατάλληλο και για την εξωτερική στεγανοποίηση υπογείων πριν από την επιχωμάτωσή τους αλλά και για την εσωτερική εκ των υστέρων στεγανοποίησή τους, αφού αφαιρεθεί ο σοβάς σε όλο το ύψος όπου παρουσιάζεται η υγρασία.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία νέας επιφάνειας

Σε ταράτσες οπου δεν έχει γίνει κατά το παρελθόν στεγανοποίηση, απομακρύνουμε από την επιφάνεια σαθρά σημεία και σκόνες, χρησιμοποιώντας σκληρή σκούπα και άφθονο νερό. Εάν υπάρχουν πυκνές ρηγματώσεις   0,5 - 1 mm ασταρώνουμε με το ακρυλικό μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX.

Όταν το υλικό στεγνώσει, στοκάρουμε με το HYDROSTOP 2 συστατικών τοπικά. Στα σημεία εντονότερων ρωγμών πλάτους 1 - 3 mm ασταρώνουμε με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU και σφραγίζουμε με DUROFLEX-PU της DUROSTICK. Σε περίπτωση που οι ρωγμές έχουν πλάτος 3 mm και άνω αποκαθιστούμε το πρόβλημα εκχύοντας ενέσιμη εποξειδική ρητίνη D-33 της DUROSTICK.

Για ταράτσες που δέχονται ιδιαίτερες φορτίσεις και καταπονήσεις ή έχουν εμβαδόν άνω των 100 m2 συνιστάται να τοποθετείται και να ενσωματώνεται αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DUROSTICK DS-460 (με άνοιγμα καρέ 4x4 mm, 60 gr/m2) κατά την εφαρμογή της νωπής πρώτης στρώσης και να ακολουθούν απαραιτήτως άλλες δύο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ιδανική στεγάνωση αντοχής τουλάχιστον 15 ετών.

2. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης

α) Εάν έχει προηγηθεί στεγάνωση με πίσσα και πισσόχαρτα, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας και την παράλληλη χρήση φλόγιστρου.

β) Για ελαστομερή στεγανωτικά αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα, ακολουθείται ο ίδιος τρόπος απομάκρυνσης.

γ) Για αποκολλημένη στεγάνωση μη ορατή, εντοπίζουμε τα σημεία χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος 1 m σε όλη την επιφάνεια. Θα παρατηρήσουμε ότι ο ήχος αλλάζει στα σημεία που υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας.

3. Εφαρμογή

Σε καθαρό δοχείο αδειάζουμε την ακρυλική ρητίνη (B' συστατικό) και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, το τσιμεντοκονίαμα (A' συστατικό). Συνιστάται η ανάμειξη να γίνεται με δράπανο χαμηλών στροφών με το κατάλληλο εξάρτημα ανάδευσης κονιαμάτων. Το μείγμα παραμένει εργάσιμο για 3 ώρες, χρόνος αρκετός για την εξάντληση της ποσότητας.

To HYDROSTOP 2 συστατικών εφαρμόζεται σε καλά διαβρεγμένες επιφάνειες. Εφαρμόζουμε με πατρόγκα ή ρολό σε 3 σταυρωτές επιστρώσεις, πάχους 1 mm έκαστη. Η νέα επίστρωση εφαρμόζεται εντός 1,5-2 ωρών (όταν η προηγούμενη γίνει βατή). Επαναλαμβάνουμε τη διαβροχή εάν η στρώση παραμείνει παραπάνω και στεγνώσει. Η εφαρμογή δεν πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των +5°C ή όταν υπάρχει πιθανότητα βροχής μέσα στις επόμενες 6 ώρες.

Κατά την εφαρμογή του υλικού τους θερινούς μήνες, η τελευταία στρώση θα πρέπει να καλύπτεται για τις επόμενες 48 ώρες από την έντονη ηλιοφάνεια, για την αποφυγή πρόωρης αφυδάτωσης.

4. Κατανάλωση

1,3 kg/m2/mm πάχους στρώσης

5. Αποθήκευση

Διατηρείται σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, μακριά από τον παγετό, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

6. Προφύλαξη

Συστατικό Α: Περιέχει τσιμέντο Portland και χαρακτηρίζεται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στην ετικέτα του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

Συστατικό Β: Δε χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνιστάται όμως να διατηρείται μακριά από παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

7. Προφύλαξη

Tο προϊόν, μετά τη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία. 

8. Συσκευασία

Χαρτοκιβώτιο: 16 kg (2x5,6 kg κονίαμα + 1x4,8 kg ρητίνη) σε παλέτα 72 κιβωτίων Χ 16 kg = 1.152 kg

 

 

Σχετικά Αρχεία

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957