Loading...
 Start Page

Προϊόντα

STUCOFIX - ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ - DUROSTICK
Κλίκ για μεγέθυνση

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ακρυλικό, λεπτόκοκκο, λευκό τσιμεντοκονίαμα, εμπλουτισμένο με υδαταπωθητικές ρητίνες. Με την προσθήκη νερού προκύπτει μία κρεμώδης πάστα, της οποίας η επάλειψη με μεταλλική σπάτουλα ή η εφαρμογή της με μηχάνημα εκτόξευσης, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας απόλυτα λείας και ανθεκτικής επιφάνειας, χωρίς ατέλειες (φυσαλίδες, γραμμώσεις) . Στεγνώνει γρήγορα, δε σκάει, δε σβολιάζει, αναπνέει και δε χρειάζεται αστάρωμα πριν από την εφαρμογή του. Απλώνεται μαλακά, τρίβεται εύκολα και έχει μεγάλη απόδοση.

Ο χρωματισμός του STUCOFIX - P με την προσθήκη χρωστικών σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER - C (σε 96 αποχρώσεις χρωματολογίου), διευκολύνει τον οπτικό έλεγχο των σπατουλαρισμένων επιφανειών για τυχόν ατέλειες και μειώνει τα «χέρια» για την τελική βαφή τους.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το STUCOFIX-P εφαρμόζεται ως φινίρισμα λεπτών στρώσεων σε επιφάνειες από μαρμαροσοβά, γυψοσανίδα ή λείο σκυρόδεμα που πρόκειται να καλυφθούν με χρώμα ή ταπετσαρία. Εφαρμόζεται και ως τελική επίστρωση σε επιφάνειες που έχουν καλυφθεί είτε με POWDER COAT είτε με DUROSTICK GRANULAR (υλικά εξομάλυνσης έντονων επιφανειακών ατελειών μπετόν-σοβά).

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Για την εξασφάλιση της καλής πρόσφυσης του υλικού οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι επιμελώς καθαρισμένες και απαλλαγμένες από σαθρά σημεία και σκόνες. Λάδια ξυλοτύπων τα οποία αν τυχόν υπάρχουν αφαιρούνται με βιοδιασπώμενο καθαριστικό λαδιών BIOCLEAN (για βιομηχανική χρήση).

Αποφύγετε την εφαρμογή του προϊόντος όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον ή στην επιφάνεια εφαρμογής, ξεπερνάει τους 35 οC. Διαβρέξτε με επιμέλεια, ιδιαίτερα τις εξωτερικές επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίσετε άριστες συνθήκες πρόσφυσης και εξάλειψη του κινδύνου αφυδάτωσης του προϊόντος, που σαν αποτέλεσμα θα είχε τη μείωση της αντοχής του.

 2. Εφαρμογή

Αναμειγνύουμε το υλικό με καθαρό νερό σε αναλογία 20 kg σκόνη: 8 lt νερό περίπου (2 lt: 5 kg), ανακατεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα χωρίς σβώλους, η οποία είναι έτοιμη για χρήση μετά από 10 λεπτά. Το μείγμα παραμένει εργάσιμο για 3-4 ώρες, ενώ συνιστάται η περιοδική ανάδευσή του χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Η κάθε στρώση του στόκου πρέπει να ακολουθεί 2-3 ώρες μετά την προηγούμενη. Το υλικό εφαρμόζεται με σπάτουλα σε 2 ή περισσότερες στρώσεις.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Περίπου 1,1 kg/m²/mm πάχους στρώσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 20°C και 65% R.H.)

Μορφή - Χρώμα: Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379): Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος: 1,05±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος: 1,75±0,05 kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου:   80 μm

Απαίτηση σε νερό:  8 lt νερό σε 20 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής: Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή: Από -30 °C έως +75 °C

Μέγιστο πάχος εφαρμογής: 1 mm/στρώση

Χρόνος ζωής στο δοχείο: 3 ώρες

Τρίψιμο:  Ύστερα από 8-12 ώρες

Βάψιμο ή τοποθέτηση ταπετσαρίας: Ύστερα από 24 ώρες

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημέρων κατά ΕΝ 1015-11 σε:

Κάμψη:  2,70±0,50 Ν/mm²
Θλίψη:  
10,50±1,50 Ν/mm²
Αντοχή 28 ημερών κατά ΕΝ1015-12* σε πρόσφυση: >0,6 N/mm² [ΕΚΕΠΥ 298]


Η κονία STUCOFIX - P χαρακτηρίζεται ως υλικό επεξεργασίας/ομαλοποίησης δομικών στοιχείων για εσωτερική ή εξωτερική χρήση (ΕΝ 998-1) και ελέγχεται σύμφωνα με τη σειρά των προτύπων ΕΝ 1015.

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957