Loading...
 Start Page

Προϊόντα

POWDERCOAT - ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΤΕΛΕΙΩΝ ΕΩΣ 4 mm/ΣΤΡΩΣΗ - DUROSTICK
Κλίκ για μεγέθυνση

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ρητινούχο, λεπτόκοκκο τσιμεντοκονίαμα εξομάλυνσης ατελειών, υψηλής καλυπτικής ικανότητας. Αρκεί μόνο η προσθήκη νερού για να δημιουργηθεί μια ευκολοδούλευτη πάστα, που απλώνεται μαλακά, δημιουργώντας μια ανθεκτική επιφανειακή κάλυψη, χωρίς ατέλειες και ρηγματώσεις, σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Η μεγάλη καλυπτικότητα του POWDER COAT (για κάλυψη ατελειών 1-4 mm) προσφέρει ολοκληρωμένη λύση για την προετοιμασία τοιχίων και ταβανιών από μαρμαροσοβά, εμφανές μπετόν, στοιχεία porobeton καθώς και γυψοσανίδες. Η οικονομία που επιτυγχάνεται, λόγω μείωσης των πολλών επιστρώσεων με υπέρλεπτους στόκους, καθιστά το POWDER COAT απαραίτητο υλικό, έτοιμο να ασταρωθεί και να βαφτεί. Οι τυχόν ατέλειες σοβατίσματος, που είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε επιφάνειες βαμμένες με σκούρα χρώματα, καλύπτονται με μία μόνο επίστρωση POWDER COAT. Όπου απαιτείται αισθητικά βελούδινη επιφάνεια, είναι δυνατή η επίστρωση επάνω στο POWDER COAT μιας στρώσης STUCOFIX-Ρ της DUROSTICK.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Για την εξασφάλιση της καλής πρόσφυσης του υλικού οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι επιμελώς καθαρισμένες και απαλλαγμένες από σαθρά σημεία και σκόνες. Λάδια ξυλοτύπων τα οποία τυχόν υπάρχουν αφαιρούνται με  βιοδιασπώμενο καθαριστικό λαδιών BIOCLEAN (για βιομηχανική χρήση).

Αποφύγετε την εφαρμογή του προϊόντος όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον ή στην επιφάνεια εφαρμογής, ξεπερνάει τους 35 οC. Διαβρέξτε με επιμέλεια, ιδιαίτερα τις εξωτερικές επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίσετε άριστες συνθήκες πρόσφυσης και εξάλειψη του κινδύνου αφυδάτωσης του προϊόντος, που σαν αποτέλεσμα θα είχε τη μείωση της αντοχής του.

2. Εφαρμογή

Αναμειγνύουμε το υλικό με καθαρό νερό σε αναλογία 25 kg σκόνη:8 lt νερό περίπου (1,6 lt:5 kg), αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα χωρίς σβώλους, η οποία είναι έτοιμη προς χρήση ύστερα από 5 λεπτά. H αφαίρεση 1 lt νερού και η αντικατάστασή του με 1 lt ακρυλικού γαλακτώματος D-20 ή DUROSTOP της DUROSTICK αυξάνει την αντοχή του στην υγρασία σε εξωτερικές επιφάνειες καθώς και την πρόσφυσή του σε βαμμένες. Το υλικό εφαρμόζεται με σπάτουλα σε 2 επιστρώσεις. Η δεύτερη επίστρωση ακολουθεί αφού «τραβήξει» η πρώτη (ύστερα από 2-3 ώρες).

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

1,4 kg/m²/mm πάχους στρώσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε χώρους προστατευμένους από την υγρασία, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 20°C και 65% R.H.)

Μορφή - Χρώμα Τσιμεντοειδής κονία-Λευκό,γκρι

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379) Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος 1,10±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος 1,50±0,05 kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου 450 μm

Απαίτηση σε νερό 8 lt νερό σε 25 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή Από -30° C έως +75° C

Μέγιστο πάχος εφαρμογής 4 mm/στρώση

Χρόνος ζωής στο δοχείο  3 ώρες

Τρίψιμο Μετά 4-6 ώρες

Βάψιμο Μετά 24 ώρες

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών κατά ΕΝ 1015-11 σε:

• κάμψη

4,50±0,80 Ν/mm²

• θλίψη

16,00±2,00 Ν/mm²

Αντοχή 28 ημερών κατά ΕΝ1015-12* σε πρόσφυση

>0,65 N/mm² [ΕΚΕΠΥ 298]

Η κονία Powder Coat χαρακτηρίζεται ως υλικό επεξεργασίας/ομαλοποίησης δομι­κών στοιχείων για εσωτερική ή εξωτερική χρήση (ΕΝ 998-1) και ελέγχεται σύμφωνα με τη σειρά των προτύπων ΕΝ 1015.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957