Loading...
 Start Page

Προϊόντα

GRANULAR - ΡΗΤΙΝΟΥΧΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΟΚΟΣ - DUROSTICK
Κλίκ για μεγέθυνση

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πολυμερικός, λευκός, τσιμεντοειδής στόκος, υψηλής καλυπτικότητας, για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες. Αρκεί μόνο η προσθήκη νερού για να δημιουργηθεί ένας ευκολόχρηστος πολτός, ο οποίος δε συρρικνώνεται. Δεν εμφανίζει σκασίματα, δε δημιουργεί επιφανειακές ατέλειες (κρεμάσματα) ακόμη και σε μεγάλα πάχη εφαρμογής, έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία, μεγάλη επιφανειακή σκληρότητα και αντιβακτηριακή δράση, ενώ επιτρέπει τη διαπνοή της επιφάνειας.

Ο χρωματισμός του GRANULAR με την προσθήκη χρωστικών σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER - C (σε 96 αποχρώσεις χρωματολογίου), διευκολύνει τον οπτικό έλεγχο των επιφανειών για τυχόν ατέλειες και μειώνει τα «χέρια» για την τελική βαφή τους. Κατατάσσεται στην κατηγορία GP: CS III/W0, κατά ΕΝ 998-1 (ΕΚΕΠΥ, κωδικός: 98/2010)

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ:
Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση συμβουλευτείτε τις πληροφορίες προφύλαξης στη συσκευασία ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το DUROSTICK GRANULAR ενδείκνυται για σπατουλάρισμα σοβατισμένων επιφανειών, εμφανούς σκυροδέματος ή porobeton, καλύπτοντας κάθε επιφανειακή ατέλεια. Με 1-2 επιστρώσεις 1-20 mm δημιουργείται μια λεία επιφάνεια, έτοιμη για αστάρωμα και βάψιμο, η οποία μπορεί να τριφτεί την ίδια ημέρα, εφ'όσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, ή να λειανθεί με υγρό τριβίδι.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η μεγάλη του καλυπτικότητα ανά στρώση εκμηδενίζει την ανάγκη σοβατίσματος των επιφανειών. Σοβατισμένες επιφάνειες που εμφανίζουν τεχνικές ατέλειες, οι οποίες γίνονται ιδιαίτερα αισθητές όταν καλυφθούν με σκούρες χρωματικές αποχρώσεις, εξομαλύνονται άριστα, αφού προηγηθεί αστάρωμα με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX της DUROSTICK. Για βελούδινη επιφάνεια, στοκάρουμε την επόμενη ημέρα με ακρυλικό υπέρλεπτο στόκο STUCOFIX-P της DUROSTICK.

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Για την εξασφάλιση της καλής πρόσφυσης του υλικού οι επιφάνειες εφαρμογής πρέπει να είναι επιμελώς καθαρισμένες και απαλλαγμένες από σαθρά σημεία και σκόνες. Λάδια ξυλοτύπων τα οποία τυχόν υπάρχουν αφαιρούνται με βιοδιασπώμενο καθαριστικό λαδιών BIOCLEAN (για βιομηχανική χρήση). Αποφύγετε την εφαρμογή του προϊόντος όταν η θερμοκρασία στο περιβάλλον ή στην επιφάνεια εφαρμογής, ξεπερνάει τους 35 οC. Διαβρέξτε με επιμέλεια, ιδιαίτερα τις εξωτερικές επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίσετε άριστες συνθήκες πρόσφυσης και εξάλειψη του κινδύνου αφυδάτωσης του προϊόντος, που σαν αποτέλεσμα θα είχε τη μείωση της αντοχής του.

2. Εφαρμογή

Αναμειγνύουμε το περιεχόμενο με καθαρό νερό, σε αναλογία 25 kg σκόνη προς 8-8,5 lt νερό, αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα περίπου 10 λεπτά να «ωριμάσει» και το ανακατεύουμε περιοδικά χωρίς να προσθέτουμε νερό. Εφαρμόζουμε με μεταλλική σπάτουλα μεγάλου μεγέθους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Περίπου 1,5 kg/m²/mm πάχους στρώσης

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Προστατέψτε το υλικό όσο είναι νωπό από τη βροχή και τον παγετό.

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 20°C και 65% RH)

Μορφή - Χρώμα:  Τσιμεντοειδής κονία-Λευκή

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379) : Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος: 1,30±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος: 1,65±0,05 kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου:  0,7 mm

Απαίτηση σε νερό:  8 lt νερό σε 25 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής: Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή: Από -30 °C έως +80 °C

Μέγιστο πάχος εφαρμογής: 15 mm/στρώση

Xρόνος επανεφαρμογής: Ύστερα από 4 ώρες

Χρόνος ζωής στο δοχείο: Τουλάχιστον 4 ώρες

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών κατά ΕΝ 1015-11 σε :

• Kάμψη

2,00±0,50 N/mm²

• Θλίψη

6,00±1,00 N/mm²

Αντοχή 28 ημερών κατά ΕΝ 1015-12 σε πρόσφυση: ≥ 0,5 N/mm²

Τριχοειδής απορρόφηση νερού (c ) κατά ΕΝ 1015-18: 0,9 kg/m²min0.5

Οι πειραματικές μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ΕΝ 998-1 στο χημικό εργαστήριο της DUROSTICK και επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο της ΕΚΕΠΥ (κωδικός 98/2010)

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957