Loading...
 Start Page

Προϊόντα

DS-256 Flex Velvet | Εύκαμπτη Λεπτόκοκκη Πατητή Τσιμεντοκονία | Durostick
Κλίκ για μεγέθυνση

Έτοιμο λεπτόκοκkο, εύκαμπτο, τσιμεντοκονίαμα λευκό ή σε πληθώρα αποχρώσεων με υψηλές μηχανικές αντοχές, κατάλληλο για εφαρμογή σε κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο ιδανικός τεχνολογικά συνδυασμός πολυμερικών ρητινών, αδρανών και τσιμέντου υψηλών απαιτήσεων δημιουργεί μία μοναδικά λεία επιφάνεια, χωρίς να ρηγματώνει.

Η εύκαμπτη πατητή DS-256 Flex Velvet της DUROSTICK μόνο με την προσθήκη νερού και με ένα μόνο πέρασμα με τη σπάτουλα, δημιουργεί μία μοναδικά λεία και με βελούδινη υφή επιφάνεια, δημιουργώντας χώρους με προσωπικότητα, ιδιαίτερης αισθητικής, λιτής και κομψής γραμμής. Η DS-256 Flex Velvetχρωματίζεται στη μάζα της με την προσθήκη υδατοδιαλυτών χρωστικών επικαλυμμένων με βινυλικές ρητίνες σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER-C 96 αποχρώσεων ή με επίπαση των χρωστικών στην επιφάνειά της. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές τεχνοτροπίες επάνω στην επιφάνεια της πατητής με τους τσιμεντοειδείς αρμόστοκους της DUROSTICK, στο σύνολο των 32 αποχρώσεών τους καθώς και με το Δοσομετρικό Σύστημα Δημιουργίας Αποχρώσεων DUROCOLOR. Κατατάσσεται στην κατηγορία PCC R2 κατά EN 1504-3.

Η εύκαμπτη πατητή τσιμεντοκονία DS-256 Flex Velvet εφαρμόζεται σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες, σε δάπεδα και τοίχους, σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες. Λόγω της βελούδινης υφής και της μικρής κοκκομετρίας της προτείνεται η εφαρμογή της σε επιφάνειες, όπως: γυψοσανίδα και τσιμεντοσανίδα ασταρωμένες με AQUAFIX, σε σταθερούς μαρμαροσοβάδες, σε επίπεδες σταθερές παραδοσιακές τσιμεντοκονίες, επάνω σε αυτοεπιπεδούμενα τσιμεντοκονιάματα, αλλά και σε επιφάνειες που έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα με τη χρήση της πατητής τσιμεντοκονίας DS-250 ή DS-252 Flex της DUROSTICK.

Για επιφάνειες, όπως: ξύλινα πατάρια, μωσαϊκό, παλαιά πλακίδια και μάρμαρα, προετοιμάζουμε με χαλαζιακό ακρυλικό αστάρι DS-255 της DUROSTICK. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τις πατητές τσιμεντοκονίες DS-250 ή DS-252 Flex, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατασκευής, εγκιβωτίζοντας αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DS-4160, όπως περιγράφεται αναλυτικά στον τρόπο χρήσης των αντίστοιχων προϊόντων. Τέλος, γίνεται εφαρμογή της DS-256 Flex Velvet σε μία στρώση, ώστε να προσδώσει βελούδινη υφή.

Προετοιμασία επιφάνειας:

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι σταθερό, απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά και να διαβρέχεται ομοιόμορφα πριν την εφαρμογή. Εναλλακτικά προτείνεται η χρήση του μικρομοριακού σταθεροποιητή (αστάρι) AQUAFIX της DUROSTICK που εξασφαλίζει τη σταθερότητα, την ομοιόμορφη ανάπτυξη των χρωματικών επιλογών και αυξάνει την αδιαβροχοποίηση του υποστρώματος.

Η δημιουργία αρμών διαστολής θεωρείται επιβεβλημένη σε δάπεδα, σε εξωτερικούς χώρους κάθε 25-30m2 και σε εσωτερικούς κάθε 50m2. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη και η δημιουργία περιμετρικού αρμού 8-10mm για τα δάπεδα.

Εφαρμογή:

Προστατεύουμε, καλύπτοντας περιμετρικά τις επιφάνειες για να μη λερωθούν. Αναμειγνύουμε την DS-256 Flex Velvet σε αναλογία 25kg κονίαμα σε καθαρό δοχείο με 5lt νερό, αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών ή με μπετονιέρα κονιαμάτων, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και αναδεύουμε περιοδικά. Διαβρέχουμε με καθαρό νερό τόση επιφάνεια όση θα επενδύσουμε άμεσα με Πατητή Τσιμεντοκονία.

Εναποθέτουμε το μείγμα με μυστρί στο υπόστρωμα και στη συνέχεια με οδοντωτή σπάτουλα το απλώνουμε σε πάχος έως 3mm ανά στρώση. Πιέζουμε το υλικό ώστε να επιπεδώσουμε τη ‘χτενισμένη’ πατητή και να εξαλειφθούν οι εγκλωβισμένες φυσαλίδες για να μη δημιουργήσουν ‘τρύπες’ στην επιφάνεια. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια ‘πατάμε’ την επιφάνεια της DS-256 Flex Velvet με τη φαρδιά σπάτουλα προς διαφορετικές κατευθύνσεις έως ότου πετύχουμε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Τελικά με την κατάλληλη σπάτουλα λειαίνουμε και τελειοποιούμε. Η DS-256 Flex Velvet ανταποδίδει την επιδεξιότητα του μάστορα και γρήγορα αναδεικνύει τα νερά της.

Η επίπαση διακοσμητικών υπέρλεπτων μεταλλικών πιγμέντων LUSSO D’ORO της DUROSTICK σε χρυσό, ασήμι και χαλκό δημιουργούν πατίνες, προσθέτοντας μία εντυπωσιακή πινελιά πολυτέλειας.

Μετά από 3 έως 6 ημέρες (ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος) και αφού το υλικό έχει ωριμάσει και έχει στεγνώσει σε βάθος, ερχόμαστε να ενισχύσουμε την προστασία στην επιφάνεια. Για εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες προτείνεται η εφαρμογή του ακρυλικού βερνικιού διαλύτου VISTA. Για εξωτερικές επιφάνειες που δέχονται ιδιαίτερη καταπόνηση προτείνεται η εφαρμογή του πολυουρεθανικού ματ βερνικιού 2 συστατικών DECOFIN POLYURETHANE. Σε εσωτερικές επιφάνειες που η υγιεινή αποτελεί ύψιστη απαίτηση προτείνεται η εφαρμογή του εποξειδικού γυαλιστερού βερνικιού 2 συστατικών DECOFIN EPOXY SF.

• Οι χρόνοι που αναφέρονται, αφορούν σε συνθήκες περιβάλλοντος με θερμοκρασία 23°C και σχετική υγρασία γύρω στο 50% και εξαρτώνται επίσης από τη φύση του υποστρώματος και το πάχος στρώσης του υλικού.

• Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, προτείνεται η εφαρμογή βερνικιού να πραγματοποιείται μετά από 7 ημέρες.

• Ποσότητες των 1.800kg μπορεί να παραδοθούν έτοιμες χρωματισμένες σε οποιαδήποτε απόχρωση του χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER-C.

• Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5°C και μεγαλύτερες των 35°C.

• Κατά τους θερινούς μήνες η τελική επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται από την έντονη ηλιοφάνεια για τις επόμενες 24 ώρες, ώστε να αποφεύγεται η πρόωρη αφυδάτωση.

4-4,3kg/m² ανά 3mm πάχους στρώσης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 20°C και 50% R. H.)

Μορφή - Χρώμα

Τσιμεντοειδές κονίαμα - Λευκό

Αποχρώσεις

7 ανεξίτηλες αποχρώσεις και άλλες 96 επιλεγμένες, βάσει χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER-C

Τοξικό/ εύφλεκτο κατά (ΕΝ88/379):

Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος:

1,20±0,05kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος:

1,70±0,05kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου:

600μm

Απαίτηση σε νερό:

5lt σε 25kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -35 °C έως +90 °C

Χρόνος ζωής στο δοχείο

2 ώρες

Μέγιστο πάχος εφαρμογής:

2mm-3mm/στρώση για τοίχους, 3-5mm/στρώση για δάπεδα

Εφαρμογή προστατευτικής βαφής ή αδιαβροχοποίησης:

Μετά από 3 έως 6 ημέρες

Βατότητα

Μετά από 8 ώρες

Τρίψιμο με μηχανή:

Μετά από 24 ώρες

Αντοχή σε:

Γήρανση:

Άριστη

Oξέα:

Άριστη (εάν pH > 3)

Aλκάλια:

Άριστη

Περιεχόμενα χλωροϊόντα κατά EN 1015-17:

<0,05%

 

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ


Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 12190, σε:

• κάμψη:

5,00±1,00Ν/mm²

• Θλίψη:

20,00±2,00Ν/mm²

Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, κατά ΕΝ 1542:

>1,40N/mm²

Πρόσφυση μετά από 50 κύκλους ψύξης - απόψυξης κατά ΕΝ 13687 - 1:

≥1,20N/mm²

Τριχοειδής απορρόφηση νερού w κατά ΕΝ 13057:

w<0,5kg/m²·h0,5

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957