Loading...
 Start Page

Προϊόντα

Decofin Epoxy SF | Γυαλιστερό Εποξικό Βερνίκι για Πατητή Τσιμεντοκονία Wet Look | Durostick
Κλίκ για μεγέθυνση

Υψηλής αντοχής γυαλιστερό εποξειδικό βερνίκι 2 συστατικών, χωρίς διαλύτες. Ιδιαίτερα ανθεκτικό σε τριβή, επαφή με οξέα, αλκάλια, θαλασσινό ή χλωριωμένο νερό. Δημιουργεί σκληρή, μη απορροφητική και απρόσβλητη επιφάνεια.
Αντέχει σε θερμοκρασίες από -30°C έως +100°C σε ξηρή φόρτιση και έως +60°C σε υγρή φόρτιση. Δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων και είναι κατάλληλο και για χώρους με απαιτήσεις αυστηρής υγιεινής.

Κατατάσσεται ως SR-B2,0-AR0,5-IR4 σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 13813.

Το DECOFIN EPOXY SF χρησιμοποιείται ως επαλειφόμενη επίστρωση σε δάπεδα με υψηλές απαιτήσεις σε μηχανικές ή και χημικές αντοχές.

Ιδανικό για έγχρωμες πατητές τσιμεντοκονίες, για εφαρμογές σε πισίνες, σιντριβάνια, πάγκους κουζίνας, μαγειρεία, αίθουσες εστιάσεων και φιλοξενίας, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, χώρους διασκέδασης κ.ά.

Κατά την εφαρμογή του σε δάπεδα από φυσικές πέτρες το DECOFIN EPOXY SF αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά, τονίζει τα νερά τους και δίνει την αίσθηση του ‘μόνιμα βρεγμένου’.

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Η πατητή τσιμεντοκονία θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, λίπη, σκόνες, άλατα και να είναι απόλυτα στεγνή.

Η υγρασία να μην ξεπερνάει το 4% και να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 4 έως 8 ημέρες, ανάλογα την εποχή της κατασκευής της.


2. Εφαρμογή
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του δοχείου Β στο δοχείο Α και αναδεύουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου προκύψει πλήρης ομογενοποίηση του μείγματος.

Ακολουθεί μία επίστρωση του DECOFIN EPOXY SF με ρολό μοχέρ.

• Τα εποξειδικά συστήματα είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος μέχρι την πλήρη σκλήρυνσή τους. Αυξημένη θερμοκρασία έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου ζωής του μείγματος, ενώ η υψηλή υγρασία την εμφάνιση θαμπών ή αποχρωματισμένων σημείων στην επιφάνεια καθώς και την αύξηση του χρόνου σκλήρυνσης.
• Μετά την ανάμειξη των 2 συστατικών παρατηρείται αύξηση της θερμοκρασίας του μείγματος.
• To προϊόν, μετά την πλήρη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

1. Το DECOFIN EPOXY SF σε εξωτερικούς χώρους που έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο μετά από 12 μήνες η επιφάνεια γίνεται σατινέ και σε 24 μήνες γίνεται ματ.

Η επαναβαφή της την επαναφέρει στην αρχική γυαλιστερή όψη.

2. Κατά την εφαρμογή σε επιφάνεια πατητής τσιμεντοκονίας φροντίστε ώστε να μην υπάρχουν περιοχές που το βερνίκι να λιμνάζει.

Σε αντίθετη περίπτωση το αισθητικό αποτέλεσμα της εφαρμογής πιθανόν να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, καθώς μετά το στέγνωμά του θα παρουσιάσει ανομοιογένεια στη γυαλάδα. Σε μη ικανοποίηση από το αισθητικό αποτέλεσμα της εφαρμογής τρίβουμε την επιφάνεια με ηλεκτρικό τριβείο, με πατόχαρτο ξηράς Νο240, δημιουργώντας ματ επιφάνεια.

Τα εργαλεία καθαρίζονται με THINNER 201 της DUROSTICK, αμέσως μετά τη χρήση τους.

200 - 300 gr / m² ανά στρώση.

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

Δοχείο 5kg ( A=3,20kg, B=1,8kg )
Δοχείο 750gr ( A=480gr, B=270gr )

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

 Αντοχές κατά DIN (EN 196-1) μετά απο 7 ημέρες στους 23 °C σε:

• κάμψη

31,50 Ν/mm²

• θλίψη

51,50 Ν/mm²

Π.Ο.Ε. (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις): Οριακή τιμή μέγιστης περιεκτικότητας σε Π.Ο.Ε. της Ε.Ε. (Οδηγία 2004/42/ΕΚ) για το συγκεκριμένο προϊόν (κατηγορία Α/ι: «Ειδικά επιχρίσματα δύο συστατικών», Τύπος Δ): 500 gr/lt (2010). Το έτοιμο προς χρήση προϊόν περιέχει κατά μέγιστο 0 gr/lt Π.Ο.Ε.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Χημική βάση

Εποξειδική ρητίνη 2 συστατικών
χωρίς διαλύτες

Αποχρώση

Διάφανη

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)

Όχι

Ειδικό βάρος μείγματος

1,05 ± 0,04 kg / lt

Σχέση ανάμειξης Α/Β

100/55 κατά βάρος

Χρόνος ζωής στο δοχείο Περίπου 40-50 λεπτά στους 20°C
Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +10 °C έως +35 °C

Βατότητα Μετά από 24 ώρες, ανάλογα τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957