Loading...
 Start Page

Προϊόντα

DS-254 Iron | Πατητή Τσιμεντοκονία με Σμυριδόπετρα | Durostick
Κλίκ για μεγέθυνση

Έτοιμο τσιμεντοκονίαμα με όψη γρανίτη, λευκό ή σε πλήθος αποχρώσεων, υψηλών μηχανικών αντοχών, ιδανικό για εφαρμογή σε δάπεδα βαριάς κυκλοφορίας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στην ειδική ινοπλισμένη σύνθεσή του, περιέχονται τσιμέντο υψηλών αντοχών, επεξεργασμένη πολυεδρική σμυριδόπετρα, κατάλληλα διαβαθμισμένα αδρανή, ειδικά ενεργά πρόσθετα και ρητίνες κορυφαίας ποιότητας που του προσδίδουν άρρηκτη πρόσφυση με το υπόστρωμα, πολύ καλή εργασιμότητα, επιφανειακή σκληρότητα (κλίμακα Mohs 7) και τελική επιφάνεια με υψηλές αντοχές.

Ακολουθεί με επιτυχία τις συστολές και διαστολές των επιφανειών χωρίς να ρηγματώνει, μένει ανεπηρέαστο από μικροδονήσεις, ενώ αντέχει στις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές και τις αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος.

Βιομηχανικά τελειοποιημένη, η Πατητή Τσιμεντοκονία DS-254 ΙRON της DUROSTICK, αποτελεί την εξέλιξη των πατητών τσιμεντοκονιών και δεν απαιτεί κανενός είδους ενίσχυση με βελτιωτικά γαλακτώματα. Δημιουργεί άψογα φινιρισμένες επιφάνειες, σε κατοικίες με γούστο και επαγγελματικούς χώρους με υψηλές απαιτήσεις σε τριβή, κρούση και χάραξη.

Η DS-254 IRON χρωματίζεται στη μάζα της με την προσθήκη υδατοδιαλυτών χρωστικών επικαλυμμένων με βινυλικές ρητίνες σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER-C 96 αποχρώσεων ή με επίπαση των χρωστικών στην επιφάνειά της.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές τεχνοτροπίες επάνω στην επιφάνεια της πατητής με τους τσιμεντοειδείς αρμόστοκους της DUROSTICK, στο σύνολο των 32 αποχρώσεών τους καθώς και με το Δοσομετρικό Σύστημα Δημιουργίας Αποχρώσεων DUROCOLOR. Κατατάσσεται στην κατηγορία CT-C40-F15-AR2 κατά ΕΝ 13813.

Η πατητή τσιμεντοκονία DS-254 IRON εφαρμόζεται σε δάπεδα από σκυρόδεμα, ή από πλάκες πεζοδρομίου, αλλά και παλαιά πλακάκια, μάρμαρα και μωσαϊκό.

Ιδανική για εφαρμογές σε δάπεδα που πρόκειται να δεχθούν ιδιαίτερη καταπόνηση, όπως αυλές, πεζόδρομους, γκαράζ, αλλά και χώρους υψηλής επισκεψιμότητας (εμπορικά κέντρα, αποθήκες κλπ.).

Διακρίνεται για την ισχυρή της πρόσφυση (2,0Ν/mm²) σε πλήθος υποστρωμάτων, μόνο με απλή διαβροχή.

Για εφαρμογή σε μη απορροφητικά υποστρώματα, όπως παλαιά πλακίδια, μάρμαρα, μωσαϊκό συνιστάται να προηγηθεί ένα πέρασμα με χαλαζιακό ακρυλικό αστάρι DS-255 της DUROSTICK.

Προετοιμασία επιφάνειας:

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στατικά επαρκές, απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά και να διαβρέχεται ομοιόμορφα πριν την εφαρμογή. Η δημιουργία αρμών διαστολής θεωρείται επιβεβλημένη σε δάπεδα, σε εξωτερικούς χώρους κάθε 25-30m² και σε εσωτερικούς κάθε 50m². Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη και η δημιουργία περιμετρικού αρμού 8-10mm για τα δάπεδα.

Εφαρμογή:

Αναμειγνύουμε την DS-254 IRON σε αναλογία 25kg κονίαμα σε καθαρό δοχείο με 4,5-5,0lt νερό, αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών ή με μπετονιέρα, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και αναδεύουμε περιοδικά. Διαβρέχουμε με καθαρό νερό τόση επιφάνεια (σκυροδέματος ή πλακών πεζοδρομίου) όση θα επενδύσουμε άμεσα με πατητή τσιμεντοκονία. Εναποθέτουμε το μείγμα με μυστρί στο υπόστρωμα και στη συνέχεια το χτενίζουμε με οδοντωτή σπάτουλα με δόντι 10mm. Στη ‘χτενισμένη’ πατητή βυθίζουμε το υαλόπλεγμα DS-4160 της DUROSTICK (άνοιγμα καρέ 4x4mm και βάρος 160gr/m2) και το εγκιβωτίζουμε με φαρδιά σπάτουλα. Πιέζουμε το υλικό ώστε να επιπεδώσουμε τη ‘χτενισμένη’ πατητή και να εξαλειφθούν οι εγκλωβισμένες φυσαλίδες για να μη δημιουργήσουν ‘τρύπες’ στην επιφάνεια. Αφού το υλικό ‘τραβήξει’ 1-1,5 ώρα αργότερα, επανερχόμαστε απλώνοντας φύλλα πολυστερίνης που θα την προστατεύσουν από τα παπούτσια και τα γόνατα του εφαρμοστή. Ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και με τριβίδι την εξομαλύνουμε στο σύνολό της. Στη συνέχεια με μυστρί πατάμε την τσιμεντοκονία και της δίνουμε το χαρακτήρα της πατητής τσιμεντοκονίας. Τελικά με τη φαρδιά σπάτουλα, λειαίνουμε και τελειοποιούμε. Η πατητή τσιμεντοκονία αφού στεγνώσει αναδεικνύει τις πατίνες και τα ‘νερά’ της. Μετά από 4 έως 6 ημέρες (ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος) και αφού το υλικό έχει ωριμάσει και έχει στεγνώσει σε βάθος, ερχόμαστε να ενισχύσουμε την προστασία στην επιφάνεια. Για εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες προτείνεται η εφαρμογή του ακρυλικού βερνικιού διαλύτου VISTA.

Για εξωτερικές επιφάνειες που δέχονται ιδιαίτερη καταπόνηση προτείνεται η εφαρμογή του πολυουρεθανικού ματ βερνικιού 2 συστατικών DECOFIN POLYURETHANE. Σε εσωτερικές επιφάνειες που η υγιεινή αποτελεί ύψιστη απαίτηση προτείνεται η εφαρμογή του εποξειδικού γυαλιστερού βερνικιού 2 συστατικών DECOFIN EPOXY SF.

• Αν οι επιφάνειες εφαρμογής δεν είναι επίπεδες και χρειάζονται εξομάλυνση, συνιστάται η εφαρμογή σε αυτές του αυτοεπιπεδούμενου, ταχύπηκτου τσιμεντοκονιάματος εξομάλυνσης δαπέδων 3-30mm, D-64 της DUROSTICK.

• Οι χρόνοι που αναφέρονται, αφορούν σε συνθήκες περιβάλλοντος με θερμοκρασία 23°C και σχετική υγρασία γύρω στο 50% και εξαρτώνται επίσης από τη φύση του υποστρώματος και το πάχος στρώσης του υλικού.

• Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, προτείνεται η εφαρμογή βερνικιού να πραγματοποιείται μετά από 7 ημέρες.

• Ποσότητες των 1.800kg μπορεί να παραδοθούν έτοιμες χρωματισμένες σε οποιαδήποτε απόχρωση του χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER-C.

• Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5°C και μεγαλύτερες των 35°C.

• Κατά τους θερινούς μήνες η τελική επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται από την έντονη ηλιοφάνεια για τις επόμενες 24 ώρες, ώστε να αποφεύγεται η πρόωρη αφυδάτωση

7kg/m² ανά 5mm πάχους στρώσης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  (Συνθήκες μετρήσεων 23°C και 50% R. H.)

  Μορφή - Χρώμα

  Τσιμεντοειδές κονίαμα - Λευκό

  Αποχρώσεις

  7 ανεξίτηλες αποχρώσεις και άλλες 96 επιλεγμένες, βάσει χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER-C

  Τοξικό/ εύφλεκτο κατά (ΕΝ88/379):

  Όχι

  Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος:

  1,40±0,05kg/lt

  Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος:

  1,90±0,05kg/lt

  Μέγιστη διάμετρος κόκκου:

  1,30mm

  Απαίτηση σε νερό:

  4,5lt σε 25kg κονία

  Θερμοκρασία εφαρμογής

  Από +5 °C έως +35 °C

  Θερμοκρασιακή αντοχή

  Από -30 °C έως +90 °C

  Χρόνος ζωής στο δοχείο

  2 ώρες

  Μέγιστο πάχος εφαρμογής:

  10-15mm/στρώση

  Εφαρμογή προστατευτικής βαφής ή αδιαβροχοποίησης:

  Μετά από 4 έως 6 ημέρες

  Βατότητα

  Μετά από 8 ώρες

  Τρίψιμο με μηχανή:

  Μετά από 24 ώρες

  Αντοχή σε:

  Γήρανση:

  Άριστη

  Oξέα:

  Άριστη (εάν pH > 3)

  Aλκάλια:

  Άριστη

  ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

   Αντοχή σε κάμψη, κατά ΕΝ 13892-2, μετά από:

   • 24 ώρες:

   4,50±0,50N/mm²

   • 7 ημέρες:

   6,00±0,50N/mm²

   • 28 ημέρες:

   16,00±1,00N/mm²

   Αντοχή σε θλίψη, κατά ΕΝ 13892-2, μετά από:

   • 24 ώρες:

   18,50±1,00 N/mm²

   • 7 ημέρες:

   30,00±2,00 N/mm²

   • 28 ημέρες:

   45±5,00N/mm²

   Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 13892-8, σε:

   • πρόσφυση:

   ≥2,0±0,10Ν/mm²

   Αντοχή σε τριβή BCA κατά EN 13892-4:

   152±20μm

   Φόρμα Ενδιαφέροντος

    
   Copyright © 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957