Loading...
 Start Page

Προϊόντα

DS-250 | Πατητή Τσιμεντοκονία | Durostick
Κλίκ για μεγέθυνση

Έτοιμο λευκό ινοπολισμένο τσιμεντοκονίαμα  κατάλληλο για εφαρμογή σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες. Περιέχει τσιμέντο υψηλών αντοχών, κατάλληλα διαβαθμισμένα αδρανή, ειδικά ενεργά πρόσθετα και ρητίνες  που του προσδίδουν άριστη εργασιμότητα, άρρηκτη πρόσφυση με το υπόστρωμα και λεία επιφάνεια  υψηλής μηχανικής αντοχής. Η τελική επιφάνεια επιδέχεται τρίψιμο με μηχανή ή εξομάλυνση με επαναληπτική κίνηση με μυστρί. Η πατητή τσιμεντοκονία DS-250 της DUROSTICK αποτελεί νέα διακοσμητική πρόταση στηριγμένη στην παραδοσιακή αισθητική.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ


Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας DUROSTICK DS-250 σε δάπεδα και τοίχους δημιουργεί ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα «κυκλαδίτικης τεχνικής».
Η ευκολία στην εφαρμογή, το προσιτό της κόστος, καθώς και το πλήθος εφαρμογών της, αποτελεί μια εξαιρετική αρχιτεκτονική πρόταση, ιδιαίτερα ξεχωριστή.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η πατητή τσιμεντοκονία DUROSTICK DS - 250 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δάπεδα και τοίχους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Η ειδική της σύνθεση επιτρέπει τη χρήση της για ειδικές κατασκευές όπως τραπέζια, γλάστρες, χτιστά κρεβάτια, νιπτήρες, σκαλοπάτια, σε παραδοσιακά κτίσματα, αυλές, καταστήματα ή όπου αλλού χρειάζεται αισθητική παρέμβαση. Ιδανική για ανακατασκευές καθώς μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε παλαιές επικαλύψεις όπως κεραμικά πλακίδια, φυσικούς λίθους και μωσαϊκά (με την προϋπόθεση να ασταρώνονται με χαλαζιακό αστάρι DS-255).
Με την προσθήκη γαλακτώματος DUROMAX σε αναλογία 0,75kg για κάθε 25kg πατητής τσιμεντοκονίας, αυτή γίνεται κατάλληλη για χρήση σε εφαρμογές με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Δείτε Παρακάτω το Video Εφαρμογής Πατητής Τσιμεντοκονίας
Σε Παλιά Πλακάκια
Σε παλιά πλακάκια
Σε Πάτωμα
Σε πάτωμα
Σε Μωσαικό
Σε μωσαικό
Διακόσμηση
Διακόσμηση
Σε σοβά
Σε σοβά
Σε Γυψοσανίδα
Σε γυψοσανίδα

 

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Το υπόστρωμα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά και να διαβρέχεται καλά πριν την εφαρμογή του. Η δημιουργία αρμών διαστολής θεωρείται επιβεβλημένη σε δάπεδα, σε εξωτερικούς χώρους κάθε 25-30m2. Σε εσωτερικούς χώρους απαραίτητο είναι περιμετρικός αρμός 5-8 mm.

2. Εφαρμογή
Αναμιγνύουμε  την τσιμεντοκονία DS-250 σε  αναλογία 25 kg  κονίαμα σε 5lt καθαρό νερό αναδεύοντας με δράπανο χαμηλών στροφών ή με μπετονιέρα κονιαμάτων, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους.
1ος τρόπος: Εφαρμόζουμε το μίγμα στο υπόστρωμα χρησιμοποιώντας επίπεδη σπάτουλα σε πάχος 5 -10mm ανά στρώση.
Πιέζουμε το υλικό ώστε να εξαλειφθούν οι εγκλωβισμένες  φυσαλίδες και να μη δημιουργήσουν «τρύπες» στην επιφάνεια.
Μόλις η επιφάνεια αρχίσει να στεγνώνει τρίβουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις και εξομαλύνουμε την επιφάνεια με τριβίδι σοβάδων.
Τέλος λειαίνουμε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ανοξείδωτη μεταλλική σπάτουλα ή μυστρί με επαναληπτικές πατητές κινήσεις έως ότου πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για την αποφυγή της πρόωρης αφυδάτωσης της επιφάνειας και την απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης ρηγματώσεων, 24 ώρες μετά την εφαρμογή συνιστάται ελαφριά  διαβροχή. Όταν η τσιμεντοκονία έχει ωριμάσει πλήρως, 28 ημέρες μετά την εφαρμογή της, την ξεπλένουμε επιμελώς και αφού στεγνώσει εντελώς εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της μέχρι κορεσμού το αδιαβροχοποιητικό και ελαιαπωθητικό εμποτισμού DUROSTICK D-29 εάν επιθυμούμε ματ επιφάνεια. Εάν επιθυμούμε γυαλιστερή επιφάνεια εφαρμόζουμε σε δύο επιστρώσεις το βερνίκι πέτρας DUROSTICK D-12.
2ος τρόπος: Εφαρμόζουμε το μίγμα στο υπόστρωμα χρησιμοποιώντας επίπεδη σπάτουλα σε πάχος 5 -10mm ανά στρώση. Πιέζουμε το υλικό ώστε να εξαλειφθούν οι εγκλωβισμένες  φυσαλίδες και να μη δημιουργήσουν «τρύπες» στην επιφάνεια. Μετά από 24 ώρες η επιφάνεια μπορεί να τριφτεί με γυαλόχαρτο P60 και μετά από 28 ημέρες να επαλειφθεί με το αδιαβροχοποιητικό, ελαιαπωθητικό εμποτισμού DUROSTICK D-29.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5°C και μεγαλύτερες των 35°C

• Κατά τους θερινούς μήνες η τελική επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται από την έντονη ηλιοφάνεια και να διαβρέχεται (1-2 φορές) για τις επόμενες 24 ώρες ώστε να αποφεύγεται η πρόωρη αφυδάτωση.

  • Αποχρώσεις βάσει του χρωματολογίου DUROCOLOR POWDER -P παραδίδονται έτοιμες χρωματισμένες σε ποσότητες άνω των 1800kg.
  • To προϊόν μετά την πλήρη σκλήρυνσή του είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

• Οικιακοί λεκέδες καθαρίζονται εύκολα με συνήθη απορρυπαντικά.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

7 kg/m²/ ανά 5mm πάχους στρώσης

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες σε ξηρούς και σκιερούς χώρους για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν από τη χρήση του συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

(Συνθήκες μετρήσεων 20 °C και 65% R.H.)

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Μορφή - Χρώμα Τσιμεντοειδές κονίαμα - λευκό

Αποχρώσεις

6 έτοιμες ανεξίτηλες αποχρώσεις

Φαινόμενο βάρος ξηρού κονιάματος

1,45 ± 0,05 kg/lt

Φαινόμενο βάρος νωπού κονιάματος

1,90 ± 0,05 kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου

1,30 mm

Απαίτηση σε νερό

5 lt σε 25 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής

από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

από -35°C έως +90°C

Μέγιστο πάχος εφαρμογής

5-10mm/στρώση για δάπεδα, 2-3mm/στρώση για τοίχους
Εφαρμογή προστατευτικής βαφής
ή αδιαβροχοποίησης
μετά από 28 ημέρες
Βατότητα μετά από 8 ώρες
Τρίψιμο με μηχανή μετά από 24 ώρες
Αντοχή σε:
• γήρανση άριστη
οξέα άριστη (εάν pH >3)
• αλκάλια άριστη

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2011 - 2024 Χρώματα | Βερνίκια | Μονωτικά | Σφραγιστικά | Συγκολλητικά | Μιχόπουλος | από το 1957